Відкрити категорії

Фаршировані баклажани в духовці


Фаршировані баклажани в духовці


Фаршировані баклажани, запечені в духовці - улюблена страва мого дитинства, що благополучно перекочувала у доросле життя. Готувала його моя улюблена мамочка, яка з пелюшок прищепила мені любов до смачної домашньої їжі.

Оригінальний рецепт фаршированих баклажанів включає в себе червоне м'ясо, а так як я вже давно його не їм, замінила на соєве, але ви можете використовувати звичайне. Вийшло смачно, як у дитинстві, чому я була невимовно рада, але у мене вийшло вегетаріанське блюдо.

Інгредієнти:
баклажани - 8 шт.;
м'ясо соєве - 80 г або м'ясо яловичина чи свинина - 250-300 г;
помідори - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 велика;
болгарський перець - 1 великий;
перець чилі - 1 стручок;
часник - 2 зубчики;
паприка - 1 ч. л.;
коріандр;
морська сіль;
чорний перець;
рослинна олія.

Готуємо фаршировані баклажани.


Приготування фаршированих баклажанів не займе багато часу. Спочатку включаємо духовку на 220 градусів грітися і займемося соєвим м'ясом. Якщо ви використовуєте звичайний, цей крок, звичайно, потрібно пропустити. Читаємо, що написано на упаковці вашого соєвого м'яса і варимо його по інструкції. Швидше за все, ви прочитаєте: варити в киплячій, підсоленій воді протягом 15 хвилин. Це і робимо, після чого зливаємо воду через друшляк.

Поки вариться соєве м'ясо, займемося баклажанами: миємо їх, зрізаємо капелюшки і різаємо шкірку смужками. Суть в тому, щоб не очистити баклажани повністю, а відкрити доступ до м'якоті, тому зрізаємо смужку з бочка вздовж баклажана, залишаємо смужку фіолетовою шкірки, зрізаємо наступну смужку і так далі. Виходить десь 4 смужки на великій або середній баклажан.

11


Викладаємо цілі баклажани на деко, застелене фольгою або пекарським папером (так менше брудниться), і ставимо у розігріту духовку на 15 хвилин, щоб баклажани розм'якшилися і їх можна було з легкістю начинити фаршем. Фаршировані баклажани в духовці згодом приготуються дуже швидко.

22

Рекламний блок
Поки запікаються баклажани, готуємо "фарш". Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо в неї трохи рослинного масла. Чистимо й нарізаємо цибулю як можна дрібніше, кладемо в сковороду і смажимо, помішуючи, поки трохи не підрум'яниться. Ріжемо соєве м'ясо відварене чи звичайне сире дуже мілкими кубиками. До речі, баклажани, фаршировані м'ясом соєвим, дуже важко відрізнити від звичайного червоного м'яса.

33


Кладемо м'ясо до цибулі і смажимо хвилин 5-8 до легкого рум'янцю. Можна, звичайно, зробити баклажани, фаршировані фаршем, але рубане м'ясо значно смачніше, як мені здається.

44


Поки обсмажується м'ясо, знімаємо з помідорів шкірку за допомогою окропу. Додаємо очищені помідори такими ж дрібними кубиками, а перець чилі і часник - як можна дрібніше.

55


Кладемо помідори, часник і перець чилі в сковороду до інших інгредієнтів, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо трохи коріандру, паприки і залишаємо тушкуватися на 5 хвилин.

66


Дістаємо з духовки баклажани і робимо глибокий надріз уздовж кожного в місці, де шкіра очищена, і розкриваємо їх. Це легко зробити за допомогою кулінарних щипців. Фаршировані запечені баклажани майже готові, залишилося зовсім небагато.

77


Беремо чайну ложку і починаємо начиняти кожен баклажан, добре утрамбовуючи "фарш". Чим більше його поміститися, тим буде смачніше.

88


Тепер очищаємо болгарський перець, паралельно нарізаючи його на широкі смужки. Розкладаємо їх зверху кожного баклажана, прикриваючи начинку.

99


Ставимо фаршировані баклажани назад в духовку і готуємо ще 15-20 хвилин до м'якості баклажанів. Щоб перевірити, чи повністю вони готові, можна встромити в "попку" баклажана гострий ніж. І подивитися всередину: якщо немає білих і твердих "нутрощів", значить вони готові!

1010


Все, запечені баклажани, фаршировані м'ясом соєвим або червоним, готові! Розкладаємо по тарілках.

1111


Можна трохи присипати свіжою кінзою для краси.

Рекламний блок
Фаршировані баклажани в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Смачно" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua