Відкрити категорії

Фаршировані баклажани в духовці




Фаршировані баклажани, запечені в духовці - улюблена страва мого дитинства, що благополучно перекочувала у доросле життя. Готувала його моя улюблена мамочка, яка з пелюшок прищепила мені любов до смачної домашньої їжі.

Оригінальний рецепт фаршированих баклажанів включає в себе червоне м'ясо, а так як я вже давно його не їм, замінила на соєве, але ви можете використовувати звичайне. Вийшло смачно, як у дитинстві, чому я була невимовно рада, але у мене вийшло вегетаріанське блюдо.

Інгредієнти:
баклажани - 8 шт.;
м'ясо соєве - 80 г або м'ясо яловичина чи свинина - 250-300 г;
помідори - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 велика;
болгарський перець - 1 великий;
перець чилі - 1 стручок;
часник - 2 зубчики;
паприка - 1 ч. л.;
коріандр;
морська сіль;
чорний перець;
рослинна олія.

Готуємо фаршировані баклажани.


Приготування фаршированих баклажанів не займе багато часу. Спочатку включаємо духовку на 220 градусів грітися і займемося соєвим м'ясом. Якщо ви використовуєте звичайний, цей крок, звичайно, потрібно пропустити. Читаємо, що написано на упаковці вашого соєвого м'яса і варимо його по інструкції. Швидше за все, ви прочитаєте: варити в киплячій, підсоленій воді протягом 15 хвилин. Це і робимо, після чого зливаємо воду через друшляк.


Поки вариться соєве м'ясо, займемося баклажанами: миємо їх, зрізаємо капелюшки і різаємо шкірку смужками. Суть в тому, щоб не очистити баклажани повністю, а відкрити доступ до м'якоті, тому зрізаємо смужку з бочка вздовж баклажана, залишаємо смужку фіолетовою шкірки, зрізаємо наступну смужку і так далі. Виходить десь 4 смужки на великій або середній баклажан.

1


Викладаємо цілі баклажани на деко, застелене фольгою або пекарським папером (так менше брудниться), і ставимо у розігріту духовку на 15 хвилин, щоб баклажани розм'якшилися і їх можна було з легкістю начинити фаршем. Фаршировані баклажани в духовці згодом приготуються дуже швидко.

2


Поки запікаються баклажани, готуємо "фарш". Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо в неї трохи рослинного масла. Чистимо й нарізаємо цибулю як можна дрібніше, кладемо в сковороду і смажимо, помішуючи, поки трохи не підрум'яниться. Ріжемо соєве м'ясо відварене чи звичайне сире дуже мілкими кубиками. До речі, баклажани, фаршировані м'ясом соєвим, дуже важко відрізнити від звичайного червоного м'яса.

3


Кладемо м'ясо до цибулі і смажимо хвилин 5-8 до легкого рум'янцю. Можна, звичайно, зробити баклажани, фаршировані фаршем, але рубане м'ясо значно смачніше, як мені здається.

4


Поки обсмажується м'ясо, знімаємо з помідорів шкірку за допомогою окропу. Додаємо очищені помідори такими ж дрібними кубиками, а перець чилі і часник - як можна дрібніше.

5


Кладемо помідори, часник і перець чилі в сковороду до інших інгредієнтів, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо трохи коріандру, паприки і залишаємо тушкуватися на 5 хвилин.

6


Дістаємо з духовки баклажани і робимо глибокий надріз уздовж кожного в місці, де шкіра очищена, і розкриваємо їх. Це легко зробити за допомогою кулінарних щипців. Фаршировані запечені баклажани майже готові, залишилося зовсім небагато.

7


Беремо чайну ложку і починаємо начиняти кожен баклажан, добре утрамбовуючи "фарш". Чим більше його поміститися, тим буде смачніше.

8


Тепер очищаємо болгарський перець, паралельно нарізаючи його на широкі смужки. Розкладаємо їх зверху кожного баклажана, прикриваючи начинку.

9


Ставимо фаршировані баклажани назад в духовку і готуємо ще 15-20 хвилин до м'якості баклажанів. Щоб перевірити, чи повністю вони готові, можна встромити в "попку" баклажана гострий ніж. І подивитися всередину: якщо немає білих і твердих "нутрощів", значить вони готові!

10


Все, запечені баклажани, фаршировані м'ясом соєвим або червоним, готові! Розкладаємо по тарілках.

11


Можна трохи присипати свіжою кінзою для краси.


Фаршировані баклажани в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com