Відкрити категорії

М'ясо в кунжутній паніровці




Для приготування м'яса у кунжутній паніровці вам знадобиться хороше м'ясо. При купівлі м'ясної яловичої вирізки краще вибирати свіже м'ясо, бо купуючи заморожений шматок ви не знаєте, скільки разів його намагалися розморозити. Та й взагалі, приємніше мати справу зі свіжим. Я купую м'ясо без жилок, рожево-червоного кольору.

Щоб м'ясо вийшло смачним і соковитим, його потрібно смажити на добре розпеченій сковороді. Таким чином, на м'ясі утворюється скоринка, і сік залишиться всередині. М'ясо, після такого смаження завжди виходить ніжним і соковитим. Кількість інгредієнтів в даному рецепті розраховане на 1 порцію. Якщо вам необхідно приготувати на всю сім'ю або на кілька людей-гостей, збільште кількість продуктів у кілька разів.

Інгредієнти:
яловича вирізка – 1 шт. (приблизно 150 г);
яйце куряче (невелике) — 1 шт.;
борошно — 1,5 столових ложки;
кунжутне насіння — 1 столова ложка;
масло рослинне — 50 г;
сіль — щіпка;
чорний мелений перець – за смаком;
зелень – для прикраси страви.

Готуємо м'ясо в кунжутній паніровці.


Яловичу вирізку порізати на медальйони з товщиною 4 см, відбити кухонним молоточком. Порада: щоб не було бризок по всій кухні покладіть м'ясо в поліетиленовий пакет, а потім вже відбивайте. М'ясо посолити і поперчити за смаком з обох сторін.

1


Взяти три тарілки, одну глибоку, дві інші – плоскі. В одну тарілку висипати кунжутне насіння. В іншу тарілку насипати борошно. У третій глибокій тарілці збити за допомогою виделки 1 невелике куряче яєчко. Тепер взяти м'ясо і обваляти його в борошні, потім вмочити в яйці.

2


Потім відразу ж відбивні з яловичини обваляти в кунжутному насінні (всі процедури робляться з обох сторін).

3


На сковороді розігріти рослинне масло. На розпеченій олії обсмажити на середньому вогні м'ясо в паніровці. Смажити м'ясо до золотистого кольору з одного боку. Потім перевернути м'ясо виделкою і смажити з іншого боку під трохи відкритою кришкою і зменшивши вогонь. М'ясо в кунжуті смажиться дуже швидко, так що далеко не йдіть.

4


Подавати м'ясо у паніровці краще відразу, поки воно гаряче. Блюдо сервірувати овочами і гарніром. Тарілку можна прикрасити зеленню. Дуже смачно до м'яса в паніровці подати білий соус.

5


Приємного смаку!


М'ясо в кунжутній паніровці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com