Макарони з сирним соусом
Справа була ввечері, їсти було нічого. У вас так буває? Якщо буває, то ви мене зрозумієте! У такій ситуації у мене є перевірена часом, улюблена і завжди безпрограшна страва – макарони! Наявність в холодильнику сиру додає ще один аргумент до вибору саме цього варіанту вечері. Приготую соус до макаронів. Тим більше, що додаткового часу для цього знадобиться всього 10 хвилин!
Інгредієнти:
хороші макарони, близько 300 г сухого продукту;
250 г м'якого сиру;
2 жовтки;
4 столові ложки борошна;
0,5 пачки вершкового масла;
2 склянки молока;
базилік (у мене сушений);
сіль, перець за смаком.
Кулінарний рецепт макарони з сирним соусом.
Закип’ятила воду, підсолила і відправила варитися макарони.
Оскільки планувався соус, то на цей раз рослинне масло я в воду не додавала. Зазвичай додаю. Варю хвилини на 3 менше, ніж рекомендовано для повної готовності. Тим часом вершкове масло відправляю топитися в мікрохвильову піч!
Готово!
До масла додаю борошно.
Збиваю ще раз.
Відділяю жовтки від білків, жовтки відправляю до соусу.
Білки залишаю до кращих часів. Туди ж базилік (за смаком).
Перець.
Сіль. Тру сир.
Сир – до соусу.
Все перемішуємо ложкою.
Макарони зварилися, перекладаю їх у форму для запікання, нехай трохи почекають.
Тим часом соус грію в сковороді пару хвилин (ви зрозумієте, соус стане повністю однорідним, а сир почне тягнутися).
Заливаю їм макарони.
Форму ставлю на 10 хвилин в добре розігріту духовку. Можна їсти! Соус повністю насичує макарони, сир тягнеться тоненькими ниточками, чоловік їсть не відриваючись. І навіть я, незважаючи на свою дієту, не змогла втриматися від однієї виделки!
Приємного смаку!
