Горщики з м'ясом і овочами
Скажіть мені, хто не любить м'ясо в горщиках? Мені здається, що це ідеальне блюдо: його важко зіпсувати і легко урізноманітнити. Уваги до себе вимагає мало, так ще і доповнень не вимагає – м'ясо і гарнір в одному флаконі! Ну, кажу ж – ідеал, а не страва. В цей раз я вирішила особливо не мудрувати і приготувати м'ясо з картоплею, цибулею, маринованими овочами, сметанним соусом, зеленню, сиром (ну це щоб уже напевно).
Інгредієнти:
— 500 г свинини;
— картопля (штук 7-10, але це на 6 великих горщиків);
— маринований огірок;
— маринований патисон;
— 1 велика цибулина;
— близько склянки сметани;
— зубчик часнику;
— пучок зелені (у мене кріп з петрушкою);
— сир;
— сіль, перець за смаком.
Приготування горщиків з овочами і м’ясом.
Картоплю миємо, чистимо й ріжемо великими кубиками.
Приблизно такими ж шматочками ріжемо м'ясо.
Мариновані овочі (у банці з огірками свекруха сховала пару патисонів – останнім з них я і вирішила скористатися в своїх корисливих цілях).
Дрібно ріжемо.
В принципі цибулю, як і м'ясо, можна обсмажити, але я вирішила, що зайвих жирів мені не треба, і не стала. Робимо соус. Дрібно рубаємо зелень.
Змішуємо зі сметаною.
Туди ж тиснемо часник.
Перчимо.
Солимо.
Якщо соус надто густий, можна додати трохи води. На дно горщика кладемо картоплю.
Потім м'ясо.
Цибулю.
Мариновані овочі.
Заливаємо все соусом.
Соус я рівномірно розподіляю по всьому горщику, по черзі вливаю по ложці кожен, поки соус не закінчиться. Скільки вийшло – стільки й добре, вміст плавати в рідині не повинен. Все, накриємо горщики кришкою і поставимо в попередньо розігріту духовку. За 10 хвилин до готовності тремо сир.
Присипаємо їм вміст горщиків.
Знову ставимо в духовку, але на цей раз вже без кришок – нехай сир не тільки розплавиться, але і злегка підрум'яниться.
Смачного!
