Відкрити категорії

Свинина запечена з картоплею


Свинина запечена з картоплею


Приготоване за цим рецептом м'ясо свинини виходить дуже ніжним, ароматним і звичайно ж смачним, а в поєднанні з картоплею виходить повноцінною стравою з гарніром, дарує по справжньому свято живота.

Інгредієнти:
свиняча шийка - 700 г;
картопля - 450 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сік лайма - 50 мл;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
морква - 2 шт.;
сир твердий - 400 г;
майонез - 2 ст. л.;
часник - 3 зубчики.

Кулінарний рецепт запеченої свинини з картоплею.


Отже, для початку шийну частину свинини потрібно добре промити і порізати поперек волокон на порційні шматки. Кожен шматочок злегка відбити спеціальним молоточком з обох сторін, щоб воно в підсумку вийшло ніжним.

11


Відбиті шматки свинини скласти в глибоку каструлю, додавши за смаком солі і перцю, і туди ж додати пропущений через прес часник.

22


До м'яса у каструлю додати сік лайма у мене він в готовому вигляді, тобто вичавлений, але можна вичавити самостійно. Після чого добре все перемішати, закрити кришкою і залишити промаринуватися м'ясо на пів години.

33

Рекламний блок
Тим часом, поки м'ясо маринується, можна зайнятися приготуванням картоплі. Для цього її необхідно добре промити, очистити від шкірки і нарізати тоненькими скибочками, після чого викласти на змащене соняшниковою олією деко, посоливши зверху картоплю.

44


Після того, як м'ясо промаринується, викласти його зверху на викладену картоплю.

55


А тепер приготуємо моркву і цибулю. Моркву необхідно натерти на крупній тертці, додати до тертої моркви майонез і все разом перемішати.

66


Цибулю ріпчасту потрібно очистити від лушпиння і нарізати кільцями, після чого скласти на викладені м'ясні шматки.

77


Далі приготовану в майонезі моркву викласти на м'ясо на складені цибульні кільця.

88


В закінчення підготовки страви до запікання на м'ясо необхідно насипати натертий на крупній тертці сир.

99


І нарешті деко з підготовленими інгредієнтами поставити в духову шафу, встановивши температуру 160 градусів, готуючи до повної готовності картоплю, приблизно на 40 хвилин.

1010


Для того, щоб блюдо вийшло більш соковитим, в тому числі й картопля, яка в процесі запікання може підсохнути, раджу Вам через 10 хвилин запікання змастити зверху олією, і відправити далі запікатися.

1111


Приємного всім смаку!

Рекламний блок
Свинина запечена з картоплею


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
ОЛЬГА
ПРОСТО КЛАС
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua