Відкрити категорії

Курячі крильця з пряним соусом




Коли намічається відразу кілька свят, то готуючи стіл, хочеться знайти кулінарні рецепти смачні і оригінальні одночасно, щоб і нагодувати гостей і себе порадувати. Курячі крильця як раз для цього підійдуть.

Оригінальність цього рецепта полягає в незвичайному поєднанні спецій та цитруса, а так само в надзвичайно смачному соусі, подібного Вам, напевно, ще не доводилося куштувати.

Інгредієнти:
1,2 кілограма курячих крилець;
1 апельсин;
1/3 склянки соєвого соусу;
2 столові ложки натертого імбиру;
1 чайна ложка шматочків червоного перцю;
1 столова ложка меду;
2 столові ложки рисового оцту;
2 чайні ложки гострого тайського соусу сирача;
1 столова ложка кінзи;
1 зелений лук.

Для соусу:
1/2 склянки сметани;
1/2 склянки майонезу;
1/4 склянки кінзи;
2 стрілки зеленої цибулі;
1/2 чайної ложки часникового порошку;
сіль і перець.

Кулінарний рецепт курячих крилець.


Дрібно наріжте пучок кінзи і кілька пір'я зеленої цибулі.

1


Покладіть цибулю і кінзу в невелику миску і всипте пів ложки часникового порошку.

2


Залийте майонезом і сметаною, посоліть і поперчіть. Сметану можна замінити кефіром або несолодким йогуртом.

3

Перемішайте, спробуйте, чи достатньо приправ, і, щільно закривши кришкою або обернувши харчовою плівкою, поставте в холодильник, щоб все як слід промокло.

4


Цілісні курячі крильця Вам потрібно розділити на три частини.

5


Вказівним пальцем намацайте суглоби.

6


Візьміть самий гострий ніж, з усіх, що у Вас є і, розташувавши його посередині суглоба, сильно надавіть. Насправді це не так складно, як може здатися.

7


Шматочки крилець потрібно приготувати на пару. Для цього скористайтеся спеціальним кошиком і каструлею відповідного розміру.

8


У каструлю налийте води стільки, щоб вона досягала дна кошика.

9


Щільно закрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння. Нехай крильця постоять під паром 18-20 хвилин.

10


Поки пар робить свою справу, натріть дві столові ложки імбиру і цедру цілого апельсина у велику миску.

11


У цю ж миску видавіть сік, що залишився без цедри апельсина, влийте соєвий соус, рисовий оцет, і гострий тайський соус сирача.

12


Додайте шматочки червоного перцю і збийте вінчиком, щоб все як слід перемішалося.

13


Коли Ви закінчите крильця, залишиться тільки позолотити їх апетитною скоринкою.

14


Занурте крильця в приготовлену підливу, тільки постарайтеся не пошкодити шкірку.

15


Викладіть крильця на деко, на всякий випадок покривши їх фольгою, щоб не пригоріли, і поставте на другу полицю в духовці, розігріту до температури на якій Ви зазвичай готуєте курку. Дайте постояти 3-4 хвилини.

16


Скоринка повинна почати обирати золотистий відтінок і стати хрусткою.

17


Дістаньте деко, переверніть крильця і змастіть їх поливанням ще раз.

18


Помістіть назад знову на 3-4 хвилини. Повторіть процедуру ще два рази.

19


Продовжуйте, поки шкірка не стане золотисто-янтарною.

20


Подавайте з приготованим раніше і охолодженим соусом. Поєднання смаку та аромату непередавано. Ви просто зобов'язані це спробувати.


Курячі крильця з пряним соусом


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com