Відкрити категорії

Пряна картопля по-французьки




Приготувати пряну картоплю не складе труднощів, адже додавання тієї чи іншої приправи не така вже складна справа. Питання в тому, яку приправу використовувати. Ось це дійсно потребує певного осмислення.

Інгредієнти: (на 6-8 порцій)
1,5 кілограма картоплі середнього розміру;
оливкова олія;
1-1/2 столових ложки французької приправи;
2 столові ложки петрушки;
солі за смаком.

Для французької приправи:
2-1/2 столові ложки солі крупного помелу;
1 столова ложка каєнського перцю;
1 столова ложка часникового порошку;
1 столова ложка паприки;
1/2 їдальні ложки орегано;
1/2 їдальні ложки чебрецю;
1/2 їдальні ложки чорного перцю;
1/2 їдальні ложки цибульного порошку.

Приготування картоплі по-французьки.


У середню миску всипте сіль, краще всього використовувати сіль крупного помелу.

1


Чорний перець.

2


Далі додайте каєнський перець і часниковий порошок.

3

Орегано і паприка.

4


Нарешті додайте чебрець і цибульний порошок.

5


Перемішайте, щоб всі спеції перемішалися. Якщо Ви любитель гостренького, то зовсім не обов'язково строго слідувати рецептом, цілком можна додати трохи більше перчика.

6


Можна пересипати все це в спеціальну посудину і тимчасово відставити. Ще краще, якщо Ви приготуєте приправу заздалегідь і вона постоїть і насититься особливим ароматом довше.

7


Оливкова олія, картопля, петрушка, французька суміш приправ. Подібна суміш приправ використовується у французькій кухні. Якщо Ви приготуєте так молоду картоплю, то вийде ще смачніше, ніж можна уявити. Можна приготувати золоту картопля: цей сорт відрізняється тим, що в ньому не потрібно видаляти оченята і його не потрібно чистити, просто гарненько промити.

Поріжте картоплини навпіл, так хрусткої поверхні буде більше.

8


Викладіть картоплю у велику миску, щоб вона не вивалювався, коли Ви будете змішувати спеції.

9


Збризніть оливковою олією, на око, тут складно помилитися і переборщити.

10


Посипте картоплю французькою приправою. Візьміть приблизно півтори столові ложки.

11


Перемішайте так, щоб вся поверхня картоплі виявилася покрита приправою.

12


Розкладіть картоплю на розпеченій сковорідці або спеціальному листі.

13


У мисці, де Ви приправляли картоплю, повинно залишитися трохи масла з приправами. Влийте його на сковорідку. Нехай картопля смажиться приблизно 20 хвилин. Переверніть її, і нехай вона посмажиться ще стільки ж. Протягом останніх 20 хвилин стежте, щоб картопля не підгоріла. Посоліть і відставте ненадовго охолонути.

14


Накришіть приблизно дві столові ложки петрушки.

15


Посипте блюдо з картоплею петрушкою.

16


Картопля – відмінний гарнір до будь-якої страви. Вона відмінно поєднується як з птахом, так і з будь-яким м'ясом.

17


Вона підійде до столу для будь-якого приводу, а цей простий рецепт зробить однією з найбільш смачних страв на столі.


Пряна картопля по-французьки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com