Відкрити категорії

Пряна картопля по-французьки


Пряна картопля по-французьки


Приготувати пряну картоплю не складе труднощів, адже додавання тієї чи іншої приправи не така вже складна справа. Питання в тому, яку приправу використовувати. Ось це дійсно потребує певного осмислення.

Інгредієнти: (на 6-8 порцій)
1,5 кілограма картоплі середнього розміру;
оливкова олія;
1-1/2 столових ложки французької приправи;
2 столові ложки петрушки;
солі за смаком.

Для французької приправи:
2-1/2 столові ложки солі крупного помелу;
1 столова ложка каєнського перцю;
1 столова ложка часникового порошку;
1 столова ложка паприки;
1/2 їдальні ложки орегано;
1/2 їдальні ложки чебрецю;
1/2 їдальні ложки чорного перцю;
1/2 їдальні ложки цибульного порошку.

Приготування картоплі по-французьки.


У середню миску всипте сіль, краще всього використовувати сіль крупного помелу.

11


Чорний перець.

22


Далі додайте каєнський перець і часниковий порошок.

33


Орегано і паприка.

44


Нарешті додайте чебрець і цибульний порошок.

55

Рекламний блок
Перемішайте, щоб всі спеції перемішалися. Якщо Ви любитель гостренького, то зовсім не обов'язково строго слідувати рецептом, цілком можна додати трохи більше перчика.

66


Можна пересипати все це в спеціальну посудину і тимчасово відставити. Ще краще, якщо Ви приготуєте приправу заздалегідь і вона постоїть і насититься особливим ароматом довше.

77


Оливкова олія, картопля, петрушка, французька суміш приправ. Подібна суміш приправ використовується у французькій кухні. Якщо Ви приготуєте так молоду картоплю, то вийде ще смачніше, ніж можна уявити. Можна приготувати золоту картопля: цей сорт відрізняється тим, що в ньому не потрібно видаляти оченята і його не потрібно чистити, просто гарненько промити.

Поріжте картоплини навпіл, так хрусткої поверхні буде більше.

88


Викладіть картоплю у велику миску, щоб вона не вивалювався, коли Ви будете змішувати спеції.

99


Збризніть оливковою олією, на око, тут складно помилитися і переборщити.

1010


Посипте картоплю французькою приправою. Візьміть приблизно півтори столові ложки.

1111


Перемішайте так, щоб вся поверхня картоплі виявилася покрита приправою.

1212


Розкладіть картоплю на розпеченій сковорідці або спеціальному листі.

1313


У мисці, де Ви приправляли картоплю, повинно залишитися трохи масла з приправами. Влийте його на сковорідку. Нехай картопля смажиться приблизно 20 хвилин. Переверніть її, і нехай вона посмажиться ще стільки ж. Протягом останніх 20 хвилин стежте, щоб картопля не підгоріла. Посоліть і відставте ненадовго охолонути.

1414


Накришіть приблизно дві столові ложки петрушки.

1515


Посипте блюдо з картоплею петрушкою.

1616


Картопля – відмінний гарнір до будь-якої страви. Вона відмінно поєднується як з птахом, так і з будь-яким м'ясом.

1717


Вона підійде до столу для будь-якого приводу, а цей простий рецепт зробить однією з найбільш смачних страв на столі.

Рекламний блок
Пряна картопля по-французьки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Кухар" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua