Відкрити категорії

Картопля з м'ясом у горщиках




Ми дуже любимо картоплю, запечену в духовці і іноді по святах (коли приходить невелика кількість людей) робимо картоплю в горщиках. Взагалі віддаю перевагу картоплю з куркою, але на цей раз чоловік купив жирненьку свинину.

Інгредієнти:
свинина - 500 г;
картопля - 1 кг;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
сало - 100 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сир - 200 г;
майонез - 200 г.

Приготування тушкованої картоплі з м'ясом.


Почистимо картоплю. Кількість картоплі я брала за кількістю горщиків - у мене їх 6 шт. На більшу кількість потрібно взяти більше картоплі.

1


Ріжемо невеликими кубиками, щоб добре пропікалася.

2


Беремо 2 цибулини. Я не дуже люблю цибулю, хто її любить можна взяти більше.

3


Так як я не дуже люблю цибулю в стравах, то я її ріжу дрібно.

4


І промаринувала: посолити, поперчити, полити оцтом. Маринований лук не так сильно пахне.

5


Сало поріжемо шматочками, щоб покласти на дно горщика (стільки шматочків, скільки буде горщиків), або дрібних шматочків можна покласти по 3-4 штуки.

6


Як я говорила, я більше віддаю перевагу з куркою (курячою грудкою), але так як купував чоловік, то купив свинину.

7


Посолити і поперчити м'ясо за смаком.

8


Картоплю поріжемо невеликими кубиками (я не люблю крупно порізані овочі), якщо ви любите крупно нарізані овочі, можна порізати картоплю на 4-6 частин.

9


Підсолимо за смаком.

10


Поперчити, так само на свій смак.

11


Додамо трохи майонезу або сметанки (зі сметаною смачніше), але сметанки на той момент у мене не виявилося.

12


І всипаємо туди наш трохи промариновану цибулю.

13


Все добре перемішаємо.

14


Натремо сир, я беру навпіл твердий сир плавлений.

15


Беремо наші горщики і кладемо всі продукти.

16


На дно я кладу по шматочку сала.

17


Потім викладаємо картоплю, так щоб залишилося місце під наше м'ясо і сир.

18


Укладаємо м'ясо (так як це свинина, то шар робимо не дуже товстий, щоб свинина встигла приготуватися).

19


Посипаємо невеликим шаром натертого сиру.

20


Трохи змащуємо верх майонезом або сметанкою.

21


Накриваємо горщики.

22


Ставимо в духовку на 180 градусів. Через час, коли картопля і м'ясо трохи приготується відкриваємо горщики, щоб верх трохи зарум'янився (це потрібно робити приблизно за 10 хвилин до закінчення готування або подачі на стіл).

23


Ось така апетитна картопелька у нас виходить. В цілому картопля печеться в духовці приблизно 60 хвилин (але багато залежить від самої картоплі і м'яса - свинина буде довше пропікається і картопля буває різною: одна готується 20 хвилин, а інша 1 годину), можна пробувати готовність під час готування).


Картопля з м'ясом у горщиках


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com