Лечо із зелених помідорів
На жаль, помідори вже закінчилися на грядках. Вчора зібрала останні, але вони всі зелені. Тепла немає, не доспіють. Але все-таки з них теж можна готувати цікаві страви, одним з яких поспішаю поділитися з вами.
Раніше я закривала зелені помідори на зиму, а в цей раз вирішила опустити їх у погріб і потихеньку радувати себе і своїх близький новими стравами з ними.
Ось і сьогодні приготувала картопельку, а до неї лечо із зелених помідорів з яйцями. На додаток до зелених помідорів я взяла все те, що було в овочевому кошику. І, звичайно ж, гарбуз – як же без нього!
Інгредієнти:
зелені помідори – 1 кг;
цибуля – 2-3 шт.;
гарбуз – 150-200 г;
баклажан – 1 шт.;
капуста білокачанна – четвертинка невеликого качана;
болгарський перець – 2-3 шт.;
цукор – 2 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
яйця – 3 шт.;
рослинна олія – 2-3 ст. л.;
спеції за смаком.
Приготування лечо із зелених помідорів.
Спочатку всі овочі перемила і почистила. У баклажана зняла шкірку, вона вже дуже гірка. Порізала його на маленькі шматочки.
Так само вчинила з цибулею і болгарським перцем.
Капусту подрібнила з допомогою терки. Не захотіла її різати, оскільки сорт дуже жорсткий попався, вона б швидко не приготувалася.
Гарбуз очистила від шкірки, теж натерла на тертці. Відразу обсмажила цибулю з гарбузом на рослинному маслі.
Потім додала всі інші овочі. Гасила їх на повільному вогні хвилин 10.
Тим часом підготувала зелені помідори. Промила їх добре, зняла хвостики.
Порізала на великі шматочки і направила до вже майже готових овочів. Овочі посолила, додала цукор, трохи спецій за смаком. Перемішала все, накрила кришкою і гасила на повільному вогні ще 10 хвилин. І в самому кінці розбила в лечо яйця. Але не перемішувала їх, а зробила яєчню. Зверху поперчила небагато.
А подавала кожному порційно, поклавши лечо на гарячу картоплю.
Приємного вам смаку!