Салат з капустою і кукурудзою
Принадність салату з кукурудзою і капустою в тому, що його приготування не забере у вас багато часу. При цьому закуска стане повноцінним доповненням до звичайної сімейної трапези або святкового столу. Таке блюдо можна приготувати в будь-який час року, при цьому його легкість і свіжість нагадає вам про сонячне літо і райдужну весну.
Безумовно, салат принесе вам певну користь. Капуста збагатить салат масою вітамінів, мікроелементів і органічних кислот, зміцнить ваш імунітет завдяки найвищій концентрації вітаміну С, і налагодить роботу травної системи. Кукурудза нормалізує роботу кишечнику, допоможе впоратися з нудьгою, поліпшить стан шкіри і волосся в зимову або осінню пору, коли це особливо необхідно.
Капустяний салат з кукурудзою є дієтичним блюдом, тому він рекомендований до вживання у жінок, які дотримуються дієти або дотримуються правильного харчування. Кукурудза в салаті може бути як свіжою, так і консервованою. Але з боку смакових якостей, другий варіант більш прийнятний.
Зробити смачний, простий, ситний і одночасно легкий салатик до обіднього або святкового столу, не витративши при цьому багато грошей – цілком реально і просто. Скористайтеся цим рецептом, і цей салат стане одним з ваших улюблених страв.
Інгредієнти:
кукурудза консервована – 200 г;
ковбаса копчена – 150 г;
капуста білоголова свіжа – 200 г;
петрушка – декілька гілочок;
сіль – пара пучок;
рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування салату з покроковими фото.
З ковбаски знімаємо шкірку, спочатку нарізаємо її кружальцями, а кільця – не дуже товстою соломкою.
Беремо пружну і свіжу головку капусти, добре промиваємо під струменем води з-під крана, а потім відрізаємо шматочок потрібної величини. З шматочка знімаємо пару верхніх листків, а потім ріжемо його так, як ви любите або як вам зручно.
Беремо нашу петрушку і миємо її. Потім гарненько струшуємо з неї воду і нарізаємо. Замість петрушки можна взяти будь-яку іншу зелень, яку ви найбільше любите.
Кукурудзу виймаємо з банки, при бажанні промиваємо її, злегка віджимаємо від води. Всі складові салату зсипаємо в глибоку посудину.
Добре все змішуємо, при цьому посоливши і додавши рослинного масла.
Подаємо салат до столу відразу після приготування.
Приємного смаку!