Осінній салат з баклажанів
Осінній салат з баклажанів – одна з моїх найулюбленіших страв. Однак у нас вдома ніхто моїй любові не розділяє, тому я завжди готую собі його окремо, і кожен раз радію, що сил на це витрачається мінімум, а задоволення потім – маса.
Баклажан – дуже корисний овоч. Крім того, що в ньому містяться вітаміни (С, В, В2, РР і каротин), в м'якоті цього овочу – величезна кількість калію, який відповідає за нормалізації водного обміну в організмі. А регулярне вживання баклажанів – і це клінічно доводилося вченими не раз – сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
Якщо ви раптом зберетеся готувати цей салат, враховуйте, що кількість інгредієнтів я пишу на одну порцію. Нехай і не зовсім крихітну, але все ж на одну.
Інгредієнти:
баклажани — 1-2 шт. (маленьких);
часник — 2 зубчики;
кріп — невеликий пучок;
несолодкий йогурт або сметана — 2 ст. л.;
сир (на ваш смак) — один великий шматочок;
сіль, перець — за смаком;
жовта оливкова олія — за смаком;
каперси — 1 ч. л.
Приготування осіннього салату з баклажанів.
Невеликі баклажани добре промиваємо та нарізаємо кружечками.
Далі ці кружечки розкладаємо на дошці і кожен щедро посипаємо сіллю. Залишаємо на 30 хвилин – за цей час сіль «витягне» всю непотрібну гіркоту з баклажанів.
Включаємо духовку розігріваємо її до 200. Коли пройдуть півгодини, промиваємо кружечки баклажанів під проточною водою, трохи підсушуємо. Змащуємо кожен шматочок жовтою оливковою олією і викладаємо на деко, вистелений папером для запікання. Солимо, перчимо, в кутку кладемо два зубчики часнику і все це відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Поки баклажани і часник печуться, промиваємо кріп і відміряє потрібну кількість каперсів.
Кріп дрібно нарізаємо.
Дістаємо з духовки часник і баклажани. Часник чистимо і в окремій ємності добре розминаємо виделкою. Додаємо каперси, сметану або йогурт, кріп і добре перемішуємо.
Сир нарізаємо кубиками.
У глибоку тарілку викладаємо баклажани, на них суміш часнику, кропу і каперсів, а зверху посипаємо все шматочками сиру. При необхідності – досолює. Приємного смаку!
