Відкрити категорії

Курячі ніжки в духовці




На замітку всім, хто не любить довго возитися біля плити. Або просто у вас дуже мало часу на приготування вечері, як це було вчора ввечері у мене. У цьому та інших випадках завжди можна приготувати курячі ніжки в духовці, так як це не вимагає ані багато часу, ані сил.

Інгредієнти для курячих ніжок у духовці:
1 кг курячих ніжок;
50 г майонезу;
3-4 столових ложки рослинного масла;
сіль і перець за смаком;
листя салату для подачі на стіл.

Приготування курячих ніжок у духовці.


Курячі ніжки, вони ж гомілки, потрібно розморозити, якщо вони були замороженими. Для цього можна просто залишити їх при кімнатній температурі на кілька годин. Я дістаю їх з морозильного відділення холодильника вранці, якщо збираюся готувати увечері. Обов'язково промити теплою водою.

1

Посолити і поперчити ніжки. Розподілити рівномірно руками спеції, щоб ніде не було пересолене або переперчене.

2


На сковороду або деко наливаю соняшникове (або інше рослинне) масло. Викладаю ніжки на сковорідку.

3


На кожну ніжку кладемо трохи майонезу.

4


Потім рівномірно намазати майонез по поверхнях гомілок. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів Цельсія і відправляємо ніжки випікатися приблизно на сорок хвилин. Випікати до готовності. Щоб зрозуміти, приготувався птах чи ні, досить проткнути виделкою в декількох місцях. Якщо сік буде світлим, значить курка готова.

5


Можна викласти гіркою курячі ніжки на листя салату і подавати до вечері. На гарнір підійдуть будь-які овочі або макаронні вироби.

6


Практично в будь-яких варіаціях виходить чудово. Приємного смаку!


Курячі ніжки в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com