Відкрити категорії

Тушковані кабачки




Кабачки ми любимо практично в будь-якому вигляді, хіба що сирими їх не їмо. Це чудова дуже легка в приготуванні, так і для травлення їжа, яку до того ж дуже легко і просто готувати в будь-яких, навіть в польових умовах. Сьогодні пропоную Вашій увазі якраз саме такий рецепт приготування кабачків, простий і корисний.

Зазначена вище кількість продуктів достатньо для приготування чотирьох великих порцій тушкованих кабачків.

Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
перець - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 1-2 шт.;
зелень будь-яка - 50 г;
масло рослинне - 50 мл;
сіль - 1 ч. л.

Спосіб приготування тушкованих кабачків.


Перед початком приготування наливаємо на дно рослинну соняшникову/оливкову олію і ставимо посуд підігріватися на повільному вогні. Кабачки добре миємо, у молодих шкірка м'яка, тому її можна не знімати, я зазвичай зчищаю тільки в тих місцях, де на ній є якісь пошкодження (подряпини, вм'ятини і т. п.). Ріжемо кабачки не дрібно, в процесі приготування вони не повинні перетворитися на безформну масу.

1

Викладаємо їх у казан, накриваємо кришкою.

2


Тепер ріжемо моркву, у мене велика, тому я різала на чверть кружечки.

3


Додаємо її до кабачків. На цьому етапі приготування овочі ще не встигають дати сік, і щоб вони не прожарились до дна казана і не підсмажилися взагалі, додаємо трохи води, досить, щоб вона покрила дно.

4


Так само не дуже дрібно ріжемо зелений перець (він ще називається перець долма).

5


Додаємо його до решти овочів. При додаванні кожного нового інгредієнта все добре перемішуємо.

6


В останню чергу ріжемо кубиками томат.

7


Перекладаємо його в казан, перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин, не відкриваючи. Потім, якщо є сушена зелень, додаємо її.

8


А так само сіль. Я використовую велику морську, але за час приготування вона повністю розчинитися.

9


Знову накриваємо кришкою і залишаємо блюдо самостійно готуватися ще 10 хвилин. За цей час миємо й ріжемо свіжу зелень.

10


І приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо її в блюдо.

11


Готові тушковані кабачки подаємо до столу, заправити сметаною або майонезом і прикрасивши свіжою зеленню.


Тушковані кабачки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com