Овочеве рагу з м'ясом
Рагу - це просте і універсальне блюдо для сімейної вечері. Я часто готую цю страву хоча б тому, що в основі рагу - свіжі та доступні овочі. В цей раз в моєму холодильнику виявилася капуста, морква і цибуля. В ідеалі можна було додати ще болгарського перцю і томатів, але купувати що-небудь спеціально я не збиралася.
Інгредієнти:
морква - 3 шт.;
соєвий соус - 2 ст. л.;
цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
куряче м'ясо - 300 г;
капуста білокачанна - 500 г.
Спосіб приготування овочевого рагу з м’ясом.
Отже, приготування рагу можна умовно розділити на 2 кроки.
Крок 1. Готуємо продукти. Моркву натираємо на тертці і ріжемо кільцями.
Філе курки ріжемо на шматочки середнього розміру і маринуємо в соєвому соусі і приправах на ваш смак приблизно на 30 хвилин.
Крок 2. Починаємо готувати з лука, який попередньо нарізаємо дуже дрібно і кидаємо на сковороду. У мене керамічна сковорода, а тому готую я без масла, тому рагу вийде трохи дієтичним. З-за того, що масло я не використовую, доводиться постійно помішувати, щоб цибуля не підгоріла.
Тепер додаємо моркву, яку ми дрібно натерли на тертці і так само трохи обсмажуємо її з цибулею. Сильно не намагайтеся, нам не потрібно, щоб морква стала сухою.
Приблизно через 5 хвилин відсуваємо отриману суміш цибулі і моркви на одну сторону сковороди і викладаємо куряче філе. Нам потрібно, щоб м'ясо гарненько обжарилось з усіх боків і набуло красивий підсмажений колір. Відбувається це досить швидко, тому нікуди не відволікаємося.
Після того, як м'ясо буде прожарене з усіх сторін "накриваємо" сумішшю цибулі і моркви, а також викладаємо моркву, нарізану кругляками.
Тепер можна або відразу викласти зверху шар капусти, якщо він нарізаний заздалегідь, або закрити сковороду і швиденько нарізати капусту. Все, що нам потрібно вже прожарилося, інше буде лише тушкуватися. Додатково воду я не додаю, але виливаю залишок маринаду з-під курки.
Тепер - черга капусти. Капусту не шкодуємо. На фотографії нижче - рівно половина порції. Капуста має властивість зменшуватися в розмірах, тому спочатку тушкуємо одну порцію, через 5 хвилин додаємо другу порцію капусти, вона вільно увійде.
Тушкуємо рагу приблизно 30 хвилин. Я люблю, щоб овочі були м'якими. Але можна і зменшити час приготування нашої страви, смакові якості від цього не постраждають.
Приємного смаку!
