Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу — це прекрасне літнє блюдо, яке можна так смачно приготувати, що навіть відсутність м'яса ніяк не вплине на смак. У мене вдома прийнято все готувати з м'ясом, але в цей раз овочеве рагу чудово зустріли рідні, та ще й ситно вийшло.
Таке овочеве рагу можна подати до м'яса або риби як гарнір, хоча воно саме по собі досить поживне. Важливо в процесі приготування не перетримати овочі, щоб рагу не перетворилося на кашу. Час я вказувала приблизно, тому весь процес потрібно контролювати самостійно. Ну, ми всі досвідчені господині, думаю, ніхто не схибить.
Інгредієнти:
свіжі баклажани – 2 середніх;
стручкова квасоля – 200 г;
свіжі помідори – 200 г;
перець болгарський – 1 шт.;
часник – 4 зубки;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
морква – 1 шт.;
сметана – 4 ст. ложки;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
масло рослинне – 3 ст. ложки.
Спосіб приготування овочевого рагу з баклажанами.
Овочі необхідно ретельно вимити в проточній воді. Баклажани нарізати, посолити і відставити, щоб вийшла гіркота.
Болгарський перець нарізати соломкою.
Очищену цибулю нарізати, моркву теж нарізати соломкою.
Взяти каструлю або казанок, поставити на вогонь, налити рослинне масло і опустити туди болгарський перець, моркву, квасолю, баклажани і цибулю.
Обсмажувати овочі на інтенсивному вогні, помішуючи, протягом десь 15 хвилин. Слідом опустити порізані помідори.
Посолити за смаком, поперчити, в окремій ємності сметану розвести в 1 склянці води.
Додати цю суміш в рагу.
Готувати на помірному вогні 15 хвилин під закритою кришкою. Часник очистити, подрібнити і додати в рагу, готувати ще близько 5-10 хвилин.
Готове рагу прикрасити зеленню. Бажаю вам приємного смаку!