Салат з волоськими горіхами
Сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом приготування смачного і ситного салату, у якого є відповідна назва "Ситний". Наїстися таким салатом можна і навіть потрібно. Салат "Ситний" відмінно підійде як для повсякденного їжі, так і для святкового столу. Готується салат легко і просто, а головне, з доступних продуктів. Салат я готувала в невеликій кількості, тому і інгредієнти теж в малій кількості.
Інгредієнти:
філе куряче - 200 г;
картопля - 3 шт.;
яйця курячі - 2 шт.;
сир - 100 г;
огірки мариновані - 2 шт.;
опеньки мариновані - 150 г;
волоські горіхи - 100 г;
майонез - за смаком.
Спосіб приготування салату з волоськими горіхами.
Салат укладається шарами, при цьому перемащуємо майонезом, причому невеликою кількістю, не треба мазати занадто багато, достатньо лише закрити шар продукту. Отже, 1-й шар у нас це куряче м'ясо, варене. Якщо це стегенця, то його необхідно відокремити від кісточки, потім м'ясо дрібно порізати.
Потім порізане м'ясо кладемо в миску, де буде знаходиться салат і змащуємо майонезом.
Тепер переходимо до 2 - шару, це порізану кубиками картоплю.
Порізавши кубиками картоплю, додаємо в миску до м'яса, і також змащуємо майонезом. 3-шар салату, дрібно порізані варені яйця.
Яйця теж відправляються до миску до салату і змазується майонезом. 4-шар сиру. Сир необхідно натерти на крупній тертці.
Кладемо сир в миску і не забуваємо змастити майонезом. Далі 5-шар, він представлений маринованими огірочками, порізані кубиками.
Також огірочки укладаємо в миску і змащуємо майонезом. 6-шар це дрібно порізані мариновані опеньки. Можна взяти будь-які інші мариновані гриби.
Кладемо поверх огірочків і змащуємо майонезом. І, заключний, 7-шар з подрібнених волоських горіхів. Дробити горіхи потрібно не занадто дрібно.
Посипаємо горіхами салат зверху, але не змащуємо майонезом.
А ось так виглядає порція салату на тарілці.
Салат робиться дуже швидко, але який ситний результат виходить. У мене салат вийшов приблизно на 5-6 порцій. Коли є готові вироби (варені), то процес приготування триває близько 30 хвилин. Приємного смаку!