Відкрити категорії

Картопля по-французьки




Щось французьке, якась магія в цьому рецепті і правда є, незважаючи на всю його простоту. Страва готується з елементарних продуктів: тільки картопля і цибуля. Але при цьому воно поширює приголомшливий аромат, та й виглядає так красиво, що гідно будь-якого святкового столу.

Я відкрила для себе цей рецепт зовсім випадково. За законом підлості, тільки лікар заборонив мені їсти все жирне і смажене, як тут же шалено захотілося картоплі, смаженої на сквороді в маслі.

Довелося шукати компромісний варіант, щоб і смачно і не дуже шкідливо. Згадала про давно відкладений рецепт і вирішила, що прийшов час його випробувати. Результат мене просто вразив!


Інгредієнти:
картопля — 6 шт. (середніх за розміром);
цибуля ріпчаста — 3 шт.;
масло вершкове — 2-3 ст. ложки;
прованські трави (або інші спеції);
сіль

Спосіб приготування картоплі по-французьки.


Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на тонкі пластини. Товщина повинна бути близько 0,5 см.

1


Те ж саме проробляємо з цибулею. Можна порізати кільцями або півкільцями, залежно від розміру. В ідеалі всі кружечки картоплі і цибулі повинні бути приблизно однаковими.

2


Викладаємо наші інгредієнти в змащену маслом форму, чергуючи при цьому цибулю і картоплю.
Посипаємо сіллю і будь-якими спеціями, які вважаєте за потрібне.

3


Я дуже люблю картоплю в поєднанні з прованськими травами.

4


Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці (ставимо на 30 секунд), і поливаємо їм нашу страву.

5


Запікаємо наш картоплю протягом півтора годин.

6


На початку можна закрити фольгою, а потім зняти. На запікання у мене пішло майже 2 години, за цей час скоринка стала тільки трохи помітною, хоча фольгою я не закривала. В кінці хвилин на 10 включила гриль.


Картопля по-французьки


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com