Відкрити категорії

Картопля по-селянськи




Картопелька по-селянськи – це смачна хрустка скоринка і м'яка картопля всередині. Такого ефекту можна домогтися декількома способами. В основному таку картоплю смажать у фритюрі з великою кількістю масла.

Але як по мені, так це виходить досить жирно і калорійно. Тому я вирішила приготувати таку картопельку з мінімальною кількістю масла, запечену в духовці. Вийшло дуже смачно!

Найсмачніша картопля по-селянськи виходить з молодої картоплі. Адже запікається вона разом з шкіркою, яка у молодих овочів дуже тендітна і ніжна. А зараз як раз пішов сезон молодої картоплі, тому це блюдо так і проситься на стіл!

Інгредієнти:
молода картопля – 1 кг;
масло рослинне – 2 столові ложки;
спеції: куркума, прованські трави, солодка червона паприка – по 0,5 чайної ложки;
зелень кропу – 1 пучок;
часник – 4 зубчики;
сіль – за смаком.

Приготування картоплі по-селянськи в духовці.


Дуже важливо добре промити картоплю під проточною водою, так як готується вона з шкіркою.

1


Ріжемо картоплю на часточки. Якщо плід великий – на шість частин, якщо невеликий – на чотири.

2


Змішуємо спеції: паприка надає картоплі невелику солодкість, прованські трави - непередаваний аромат, а куркума – приємний золотистий колір.

3


Додаємо до спецій масло. Можна використовувати як соняшникову, так і оливкову.

4


Перемішуємо картоплю зі спеціями та олією, солимо.

5


Деко вистилаємо папером для випічки. Викладаємо скибочки картоплі на аркуш паперу по одній штуці так, щоб вони не прилипали один до одного. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

6


Доки картопля запікається, ріжемо дрібно кріп.

7


Часник пропускаємо через чеснокодавку або дрібно ріжемо.

8


Змішуємо кріп з часником.

9


Приблизно за 5 хвилин до кінця посипаємо сумішшю кропу і часнику картоплю зверху. За цей час часник не встигає згоріти, але надає картоплі приємний часниковий присмак і гостроту.

10


Картопля виходить ідеальна!

11


Приємного смаку!


Картопля по-селянськи


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com