Відкрити категорії

Печеня по-домашньому в горщиках




Інгредієнти:
курка - 600 г;
картопля - 300 г;
кабачок - 200 г;
перець болгарський - 150 г;
цибуля ріпчаста - 150 г;
морква - 200 г;
томатна паста - 1,5 ст. л.;
аджика зелена - 1 ст. л.;
спеції та сіль - за смаком;
зелень - за смаком.

Як приготувати печеня по-домашньому в горщиках.


Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, точна кількість яких зазначено вгорі рецепта.

1


І займемося підготовкою всіх інгредієнтів окремо Для цього курку порубаємо порційно на шматки.

2


І обсмажимо ці шматки на сковороді з невеликою кількістю масла до напівготовності.

3


Тепер займемося підготовкою овочів. Для цього моркву почистимо, помиємо і поріжемо на невеликі шматки і злегка обсмажуємо на сковороді так само в невеликій кількості масла і жиру, що залишився після обсмажування м'яса. У результаті обсмажування виділяються необхідні флавоноїди і каротини, які додадуть страві невелику пікантність.

4


Ріпчасту цибулю ріжемо дрібно. А ось її обсмажувати не треба так як вона свіжа дає свій смак і насиченість страві.

5


Кабачок цукіні не очищаємо від шкірки, а разом з нею ріжемо невеликими кубиками і так само злегка обсмажуємо до напівготовності. Так само чинимо з болгарським перцем, тільки ріжемо його трохи побільше і так само злегка обсмажуємо для посилення його смаку.

6


А ось картоплю так само як і цибулю обсмажувати не треба. Зате різати її треба двома розмірами - великі шматки картоплі нам потрібні для того, щоб відчувалася у страві і шматочки залишилися в горщику після приготування страви, а ось другу частину картоплі ріжемо як можна дрібніше, для того, щоб в процесі приготування вона розійшлася в пюре і дала страві необхідну пюреобразну консистенцію.

7


І ось тепер після всіх приготувань почнемо збирати нашу страву. Для цього в глиняний (керамічний) горщик (у мене це великий посуд, але можна і розкласти по кільком маленьким порційним горщикам і готувати в них, але з мого досвіду, скажу, що смачніше виходить страва приготована у великій ємності. Воно там виходить соковитіше і насиченішим.)

На дно викладаємо полуготове куряче м'ясо і зверху посипаємо полуобжареною морквою. Не забуваємо трохи підсолювати кожен шар дрібкою солі.

8


Посипаємо зверху свіже порізаною ріпчастою цибулею.

9


Потім викладаємо шар обсмажених кабачків.

10


Зверху розміщуємо злегка обсмажені шматочки болгарського перцю, додаємо одну-півтори ложки томатної пасти (або якщо є то помідори).

11


Заливаємо простою водою з під крана (я користуюся фільтрованою водою) так, щоб вона трохи покривала овочі.

12


Накриваємо горщик кришкою і ставимо у вже підготовлену, розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо горщик там на тридцять п'ять-сорок хвилин готуватися при цій же температурі.

13


Ближче до кінця готування беремо спеції: лавровий лист, майоран, коріандр і сушений базилік. Якщо вони у вас великі, то подрібнюємо розтерши їх між пальцями (крім лаврового листа). І за три-п'ять хвилин до закінчення приготування страви посипаємо ними жарке і ставимо назад в духовку.

14


Будь-яку зелень (у мене це стебло селери і зелена цибуля) подрібнюємо для прикраси страви.

15


По закінченні вказаного часу, дістаємо горщик, перевіряємо готовність картоплі (хоча зазвичай вона до цього часу вже готова завжди) і посипаємо цією самою зеленню. Накриваємо кришкою і даємо настоятися готовому блюду хвилин п'ятнадцять-двадцять під кришкою в вимкненій духовці.

16


А після всіх цих остаточних маніпуляцій можна розкладати печеня по-домашньому по тарілках.

17


Бажаю приємного вам всім смаку.


Печеня по-домашньому в горщиках


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com