Відкрити категорії

Пиріг з тунцем




Інгредієнти:
Тісто:
0,5 склянки теплого картопляного відвару;
0,5 склянки теплого молока;
10 г сухих дріжджів ;
50 мл рослинного масла;
500 г борошна;
1 ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;

Начинка:
3 банки консервованого тунця (по 150-200 г кожна);
1 цибулина;
100-150 г майонезу;
50-100 г сиру твердих сортів.

Як приготувати пиріг з тунцем.


Картоплю відварюємо в підсоленій воді, відвар зливаємо в склянку, нам знадобиться 0,5 склянки відвару або трохи більше.

1


Розчиняємо в теплому відварі дріжджі і цукор. Борошно просіваємо в миску, додаємо відвар з дріжджами і цукром, тепле молоко, рослинне масло і сіль.

2


Вимішуємо тісто протягом 5-7 хвилин, якщо відчувається, що воно занадто щільне, додаємо пару столових ложок картопляного відвару. Тісто має вийти м'яке, практично не повинно липнути до рук.

3


Залишаємо тісто в мисці, накриваємо рушником або затягуємо миску плівкою. Через годину тісто підійде.

4


Обминаємо його (випускаємо повітря) і залишаємо ще на годину.

5


Зливаємо сік з тунця і віджимаємо його за допомогою сита, із-за зайвої вологи пиріг може потекти. Додаємо натертий сир, майонез, дрібно нарізану цибулю, перемішуємо начинку.

6


Готуємо форму діаметром не менше 30 см, або використовуємо дві форми за 23-24 см. Злегка присипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто в млинець діаметром більше форми. Викладаємо тісто у форму, і прокатуємо качалкою по бортикам форми, відсікаючи зайве тісто. У мене було 2 невеликих форми по 24 см.

7


Викладаємо начинку, накриваємо тістом.

8


Серединку тіста розрізаємо на 8 променів, кожен піднімаємо вгору і кріпимо до тіста.

9


Змащуємо пиріг яйцем і даємо підійти протягом 20 хвилин.

10


Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах близько 20 хвилин.


Пиріг з тунцем
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com