Відкрити категорії

Буженина в духовці




Сьогодні я вам розповім, як приготувати дуже смачну буженину в духовці. Друзі ви не уявляєте, як вам пощастило! Зараз ви станете володарями рецепта неймовірно смачної буженини в духовці.

Напевно, з тих пір як людина навчилася запікати м'ясо в багатті, з'явилася буженина, але напевно ніхто не знає, нам залишається тільки припустити, що це блюдо дуже старовинне.

Буженина - це холодна закуска, аналогів якої не існує в усьому світі. Блюдо відноситься до делікатесів, і готують її зазвичай з свинини, а саме задньої частини або з шийної частини, там як правило м'ясо ніжне. Краще вибирати молоду свинину, а хлопчик це буде чи дівчинка, думаю, не має значення.

Історики стверджували, що секрет приготування цієї страви наші предки знали ще багато століть тому, в шістнадцятому столітті вже знали про цю страву і готували її. Вибираючи на ринку свинину, зверніть увагу на жирові прошарки, вони повинні бути не більше одного сантиметра. Якщо на м'ясі немає жирового прошарку - це теж не дуже добре так, як у майбутньому наша буженина може бути занадто сухою, що значно вплине на смак страви. Приступимо безпосередньо до приготування буженини в духовці.

Інгредієнти:
Свинина - 1,5 кілограма (шийки);
Часник - 1 головка;
Спеції за смаком;

Як приготувати буженину в духовці.


Головною перевагою даного рецепту є його простота у складових, ну і маленький секрет, який ви дізнаєтеся пізніше. Король нашого рецепту свинина, бажано щоб вона була свіжа і не піддавалася заморозки, ну, а там як вийде.

1


Якщо так вже вийшло, що м'ясо у вас було заморожене, розморозьте його і гарненько промийте.

2


Далі готуємо родзинку нашого рецепта - розсіл, а він у нас дуже простий. Кип'ятимо один літр води, і прямо в окріп додаємо сіль, перець, лавровий лист, паприку, або взагалі всі ваші улюблені спеції і побільше.

3


Даємо нашому розсольчику годинку настоятися і охолонути.

4


Тепер заливаємо м’ясо приготовленим розсолом.

5


Далі самий відповідальний момент, ставимо наше м'ясо в холодильник маринуватися в розсолі не менше ніж на дві доби.

6


Коли ви дістанете м'ясо з розсолу після пройденого часу, ви побачите, що м'ясо значно набрало в обсязі і вазі, і це дуже добре, буженина буде дуже соковитою і смачною.

7


Тепер все як зазвичай шпигуємо м'ясо часником, за бажання морквою та іншими овочами. Замотуємо нашу заготовку в рукав для запікання і досить щільно затягуємо, при цьому не забуваємо зробити кілька отворів для виходу пари.

8


Далі відправляємо буженину запікатися в духовку на дві години при температурі 180 градусів. Потім ще пів години вже без рукава. Дістаємо буженину з духовки.

9


Ось така неймовірно смачна буженина у нас вийшла, спробуйте, вона настільки соковита і смачна, що слюньками можна вдавитися.


Буженина в духовці
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
леся
прекрасна буженина
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com