Відкрити категорії

Голубці з рисом і м'ясом




Голубці - моє найулюбленіше блюдо. Природно, готую я його часто і тому вважаю своїм фірмовим, так як приловчилася я їх готувати дуже швидко і завжди вони в мене виходять дуже вдало. Своїм рецептом я і хочу поділитися з вами.

Інгредієнти:
фарш змішаний - 0,7 кг;
капуста білокачанна - 1 великий качан;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
рис - 100 г;
томатна паста - за смаком;
сіль - за смаком;
зелень - за смаком.

Як приготувати голубці з рисом і м'ясом.


Першим ділом готуємо фарш. У мене домашній, змішаний (свинина/яловичина) з додаванням лучка прямо в м'ясорубку. Якщо купуєте магазинний, то цибульку дрібно кришимо у вже готовий фарш. Обов'язково фарш солимо.

1


Далі, ставимо варитися капусту, попередньо вирізавши качан і не забуваючи підсолити воду, в якій вона вариться. Вибір капусти як для голубців теж справа не проста. Вона повинна бути рівною і гладкою, без різних щербинок і т. п., тоді і голубці вийдуть у вас красивими.

Капусту варимо не довго, листи по мірі готовності знімаємо виделкою. Без кочережки вони легко відходять від качана. Про готовність листочків скаже їхній колір - вони стають трохи прозорими.

2


Поки вариться капуста - запарюємо рис. Невелику кількість рису я заливаю окропом і залишаю на пів годинки, або трохи менше. Дивлячись скільки часу у вас є. Але, не менш, ніж на 20 хвилин. Кількість рису залежить і від кількості фаршу. Можна зробити більш дешевий варіант змішавши навіть фарш з рисом у відношенні 50/50.

3


Коли рис готовий, зливаємо воду і перемішуємо його з фаршем. Все, начинка для голубців готова!

4


Далі звертаємо голубці конвертиком, попередньо відбивши молоточком тверду частину аркуша, яку я ніколи не вирізаю.

5


Отримуємо ось такі акуратненькі голубчики.

6


Власне, те ж саме проробляємо з усіма капустяними листами по мірі їх готовності. Тобто - зварилася партія листочків - остуджуємо і скручуємо. Це заощадить ваш час.

7


Коли всі голубці готові, дрібно ріжемо цибульку, а морквину тремо на крупній тертці. Це нам знадобитися для подальшого приготування голубців.

8


Викладаємо все на дно казанчика (перепрошую за його зовнішній вигляд, він старенький уже, зате зручний і надійний), поливаємо рослинним маслом.

9


Голубці викладаємо зверху рядами. Кожний ряд я обмазую томатною пастою. Можна і просто варити їх в томатному соку, але так я вже звикла.

10


Заливаю все це окропом і ставлю варитися. І знову не забуваємо посолити бульйон! Готуються голубці 40 хвилин на повільному вогні під кришкою. Готовність перевірити можна тільки спробувавши на смак. Найдовше вариться рис. Якщо він готовий, то голубці можна знімати з вогню.

11


Готову страву посипаємо зеленню. Можна подавати зі сметанкою або майонезом. На смак виходять трохи кисленькими завдяки томатної пасти.

12


Приємного смаку!


Голубці з рисом і м'ясом
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com