Відкрити категорії

Курячий бульйон


Курячий бульйон


Альтернатива наваристим, густим солянкам, щам, борщам - ароматний, легка, з сонячним відтінком курячий бульйон. При мінімумі овочів, відсутності картоплі, заправки з соусів і пасерування це перше блюдо насичує, не залишаючи відчуття тяжкості, заряджає енергією, доречно в будь-який сезон року і без гострих компонентів, рекомендовано для дитячого раціону.

Інгредієнти:
частина курячої тушки (або стегна, крила і т. д.) - 400-500 г;
морква, цибуля - по 1/2-1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
корінь селери (або стебла) - 20-30 г;
спагетті (або інші макаронні вироби) - 50 г;
зелень - 1/2 пучка;
чилі (за бажанням) - 2-3 кільця;
сіль, перець, чебрець.

Як приготувати курячий бульйон.


Птицю миємо, доверху заливаємо водою і ставимо на вогонь - після першого кипіння зливаємо пінну рідину, знову промиваємо курку, повернувши в каструлю, додаємо 1,6-1,7 л води, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо під кришкою близько півгодини. Не солимо!

11

Рекламний блок
Завантажуємо цибулину і моркву після другого кипіння. Коренеплоди не подрібнюємо - кидаємо великими частинами або цільними.

22


Слідом занурюємо сегмент очищеного кореня селери, горошини перцю і зовсім трохи листочків пряного сушеного або свіжого чебрецю. Кореневу селеру можна замінити або поєднувати зі стеблами, коренем петрушки, пастернаку - саме вони насичують курячий бульйон дивним ароматом. Продовжуємо варити нашу курку вже з овочевим асорті і прянощами.

33


Хвилин через 30 викидаємо ріпчасту цибулю, шматочок селери, моркву розминаємо виделкою до стану пюре і повертаємо в гарячий відвар. Оранжевий плід подарує колір, солодкувату ноту.

44


На наступному етапі солимо за смаком, опускаємо порцію розламаних спагеті, замість яких беруть пасту орзу, дрібну вермішель. Готуємо останні 3-5 хвилин.

55


Вимикаємо вогонь, перчимо, додаємо велику жменю дрібно порізаної петрушки і/або кропу, зеленої цибулі, роздавлені часникові зубці, для посилення зігріваючого ефекту не забуваємо про червоний чилі.

66


Подаємо прозорий курячий бульйон, розлив по зручним тарілках. Приємного смаку!

Рекламний блок
Курячий бульйон


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com