Відкрити категорії

Курячий бульйон




Альтернатива наваристим, густим солянкам, щам, борщам - ароматний, легка, з сонячним відтінком курячий бульйон. При мінімумі овочів, відсутності картоплі, заправки з соусів і пасерування це перше блюдо насичує, не залишаючи відчуття тяжкості, заряджає енергією, доречно в будь-який сезон року і без гострих компонентів, рекомендовано для дитячого раціону.

Інгредієнти:
частина курячої тушки (або стегна, крила і т. д.) - 400-500 г;
морква, цибуля - по 1/2-1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
корінь селери (або стебла) - 20-30 г;
спагетті (або інші макаронні вироби) - 50 г;
зелень - 1/2 пучка;
чилі (за бажанням) - 2-3 кільця;

сіль, перець, чебрець.

Як приготувати курячий бульйон.


Птицю миємо, доверху заливаємо водою і ставимо на вогонь - після першого кипіння зливаємо пінну рідину, знову промиваємо курку, повернувши в каструлю, додаємо 1,6-1,7 л води, доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо під кришкою близько півгодини. Не солимо!

1


Завантажуємо цибулину і моркву після другого кипіння. Коренеплоди не подрібнюємо - кидаємо великими частинами або цільними.

2


Слідом занурюємо сегмент очищеного кореня селери, горошини перцю і зовсім трохи листочків пряного сушеного або свіжого чебрецю. Кореневу селеру можна замінити або поєднувати зі стеблами, коренем петрушки, пастернаку - саме вони насичують курячий бульйон дивним ароматом. Продовжуємо варити нашу курку вже з овочевим асорті і прянощами.

3


Хвилин через 30 викидаємо ріпчасту цибулю, шматочок селери, моркву розминаємо виделкою до стану пюре і повертаємо в гарячий відвар. Оранжевий плід подарує колір, солодкувату ноту.

4


На наступному етапі солимо за смаком, опускаємо порцію розламаних спагеті, замість яких беруть пасту орзу, дрібну вермішель. Готуємо останні 3-5 хвилин.

5


Вимикаємо вогонь, перчимо, додаємо велику жменю дрібно порізаної петрушки і/або кропу, зеленої цибулі, роздавлені часникові зубці, для посилення зігріваючого ефекту не забуваємо про червоний чилі.

6


Подаємо прозорий курячий бульйон, розлив по зручним тарілках. Приємного смаку!


Курячий бульйон


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com