Відкрити категорії

Домашні пельмені


Домашні пельмені


Домашні пельмені є улюбленою стравою багатьох сімей не одне покоління підряд. Ліплення пельменів була прекрасним приводом скликати численну рідню і, наприклад, розіграти один одного, підклавши в пельмені пекучого перцю, щоб любов була пристрасна, або монетку, щоб грошей додалося. Відродити таку традицію можна і зараз, адже пельмені домашні за старим бабусиним рецептом ніколи не зрівняються з тими, що пропонують магазини.

Інгредієнти:
- 1 кг свинини без кісток;
- 2 шт. цибулини;
- 500 г борошна;
- 1 шт. яйце;
- вершкове масло;
- по смаку чорний мелений перець;
- по смаку сіль.

Цей рецепт розрахований на 1,5 кг пельменів.
Час приготування 1 год.

Як приготувати домашні пельмені.


Свинину і цибулю потрібно перемолоти м'ясорубкою, якщо немає м'ясорубки, м'ясо і цибулю можна дрібно нарубати. Далі у фарш додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і все добре перемішуємо.

11


Приготуємо тісто. У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і 1 склянку теплої води, але не дуже гарячою, поступово додаємо борошно і замісимо м'яке тісто.

22

Рекламний блок
Для ліплення я використовую металеву форму, тому готове тісто потрібно розділити на маленькі частини.

33


Одну з частин розкочуємо качалкою в тоненьке коло. Металеву форму потрібно присипати борошном, щоб тісто не приклеїлося.

44


Розкатаним тістом накриваємо форму і в кожну клітинку викладаємо фарш, намагайтеся фарш викладати невеликими частинами, щоб тісто не порвалося.

55


Далі розгортаємо ще один тоненьке коло і накриваємо їм форму. Розправляємо руками тісто і розкочуємо качалкою, притискаючи його, тільки не тисніть сильно на качалку.

66


Зайві краї самі відокремляться від форми, їх потрібно акуратно прибрати.

77


Далі перевертаємо форму і викладаємо на стіл пельмені.

88


Пельмені треба варити в підсоленій воді. Коли вода закипить, додаємо в неї пельмені, акуратно перемішуємо їх, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Готові пельмені викладаємо в миску з невеликим шматочком вершкового масла і страва готова. До пельменів можна подати сметану, оцет і будь-який соус за смаком, я особисто люблю їх їсти з соєвим соусом.

Приємного апетиту!

Рекламний блок
Домашні пельмені


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com