Відкрити категорії

Щі




Щі - традиційне блюдо російської національної кухні. Рецептів їх приготування безліч. Мабуть, найулюбленіші щі у більшості людей - з квашеної капусти. На Русі взимку це був найпоширеніший суп. Їли не тільки в обід, але і на сніданок і на вечерю. Готували їх з різним м'ясом, салом, грибами чи пісними.

Інгредієнти:
300 г м'яса на кісточці;
картопля - 4 шт.;
квашена капуста (півлітрова банка);
цибулина;
томатна паста - 100 г;
1 зубчик часнику;
сіль, перець за смаком;
перець горошком;
лавровий лист;
оливкова олія - 2 ст.л.

Як приготувати щі вдома.


Я завжди всі перші страви готую на другому бульйоні. Заливаю м'ясо холодною водою (простіше в маленькій каструльці), доводжу до кипіння, варю 5 хвилин. Виливаю воду, промиваю м'ясо.

1


Закидаю його у велику каструлю і заливаю окропом. Варю на слабкому вогні.

2


Чищу картоплю, цибулю, зубчик часнику.

3


Промиваю водою або вичавлюю квашену капусту (залежить від її смакових якостей).

4


Викладаю капусту на сковорідку на оливкову олію.

5


Заливаю окропом (або бульйоном). Роблю середній вогонь і накриваю кришкою. Нехай гаситься 15 хвилин.

6


Ріжу картоплю.

7


Закидаю цибулину в суп цілком, потім її викидаю.

8


Закидаю картоплю.

9


У капусту додаємо томатну пасту, видавлюю часник. Перемішую. Тушкую ще хвилин 15.

10


Як протушкується, закидаю весь вміст сковороди в каструлю. Розмішую. Пробую, якщо треба - солю. Додаю перець горошком і лавровий лист. Накриваю кришкою і нехай щі доходять. Перевіряти готовність картоплі. Дати настоятися.

11


Подаємо щі на стіл! Можна посипати зеленню.

Секрети приготування щі.

- Такі щі просто приготувати. І для того, щоб вони завжди виходили смачними, необхідно дотримуватися певних правил, перевірених часом.

- Щі з квашеної капусти завжди готують на жирному м'ясі (яловичині або свинині). Краще брати грудинку або задню частину з мозковою кісточкою. З будь-яким іншим м'ясом ці щі не виходять смачними, так як квашена капуста забирає на себе весь жир з бульйону.

- Першим у каструлю кладуть м'ясо і чекають, поки з'явиться піна. Її обов'язково знімають до повного зникнення. Бульйон повинен бути прозорим.

- Перед тим, як покласти квашену капусту в щі, її злегка віджимають руками. Найкраще це робити над мискою. Віджатий капустяний розсіл до закінчення варіння відставляють убік.

- Після цього саму капусту обов'язково пробують на смак. Якщо вона дуже кисла, то її трохи промивають під проточною водою.

- Щі з квашеної капусти обов'язково повинні бути густими. Варити їх треба тільки на маленькому вогні.

- Картопля для цих щі ніколи не ріжеться кубиками. Очищені бульби середнього розміру варять цілими. Готові щі розливають по тарілках і там розламують бульби картоплі виделкою на невеликі шматочки.

- Для додання щі з квашеної капусти вишуканого смаку в них додають жменю сушених грибів (білих, красноголовців чи польських). Їх попередньо не замочують.


Щі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com