Відкрити категорії

Варення з гарбуза


Варення з гарбуза

Інгредієнти:

гарбуз - 1600 г;
маленький апельсин - 4 шт.;
цукор - повний стакан 270 г;
лимон - 4 шт.

Сьогодні готуємо варення з гарбуза дуже швидко, просто і особливої мороки. Виходить таке варення неймовірно смачним та ароматним. Воно сподобається абсолютно всій вашій родині.

Процес приготування гарбузового варення.

  1. Вимийте гарбуз, зніміть з нього шкіру, видаліть все насіння. Наріжте його на більш дрібні шматочки. В кінцевому підсумку у вас вийде близько 1100 г. Помістіть порізаний гарбуз в каструлю. Сюди ж видавіть сік з апельсина і лимона. У підсумку повинно вийти десь 450 мл соку. Якщо у вас менше, то вичавіть більше соку або додайте води.

    Порада: Ви також можете додати шматочки яблука до інгредієнтів. Треба очистити 2-3 соковитих яблука, прибрати насіння. Наріжте їх на дрібні шматочки або натріть на тертці (використовуйте до 400 г). Ви також можете додати терті яблука до подрібненого гарбуза і повністю відмовитися від цитрусового соку. До яблук, ви повинні додати 1 склянку води в каструлю.
    Миємо, чистимо і нарізаємо гарбуз
  2. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на повільному вогні близько 25 хвилин. Після закінчення цього часу шматочки гарбуза повинні вийти досить м'якими.
    На повільному вогні під кришкою готуємо гарбуз
  3. Тепер потрібно все перебити блендером, щоб отримати дуже гладку консистенцію варення.

    Додайте повну склянку цукру. Ви можете використовувати звичайний цукор або додати тростинний цукор. Розмішайте варення і готуйте останні 15 хвилин без кришки.

    Примітка: навіть якщо яблука були додані в каструлю, ми не додаємо більше цукру. Разом з цукром, ви також можете додати 0,5 ч. л. кориці або імбиру в варення. Ви також можете налити 2 ст. л. свіжого імбирного соку.
    До гарбузового варення додаємо цукор
  4. Приготуйте 8 чистих банок ємністю близько 240 мл кожна. Ви також можете використовувати банки різної ємності. Важливо, щоб разом вони мали мінімальну місткість 1900 мл (якщо яблука також були додані в варення, то вийде набагато більше). Банки повинні бути ідеально чистими, стерилізованими.

    Розлийте гарбузове варення в банки і закрутіть їх. Не заповнюйте їх повністю. Залиште мінімум 1 см вільного простору. Переверніть банки догори дном і залиште на годину. Баночки можуть бути додатково загорнуті в рушник (для більш повільного охолодження), але це не обов'язково.
    Розливаємо гарбузове варення в банки і закручуємо їх
  5. Після закінчення цього часу ви можете банки перевернути правильно.

    Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 40 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Варення з гарбуза - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 197 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 78)
Ключові слова: Варення

Варення з гарбуза


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com