Відкрити категорії

Варення з груш на зиму


Варення з груш на зиму

Інгредієнти:

груші – 2 кг;
цукор-пісок – 1,8 кг.

Сьогодні пропоную приготувати ароматне варення з груш по простому рецепту. Впевнена, вийде у всіх, навіть не самих досвідчених господинь, тому рекомендую спробувати закрити хоча б кілька баночок цього незрівнянного варення з грушевих скибочок.

Я брала злегка недозрілі, тверді груші пізніх сортів, вони добре тримають форму при варінні і не розкисають. Шкірку не очищати, але можна і без неї зварити.

Процес приготування грушевого варення на зиму.


Спочатку всі плоди помила і дала їм обсохнути. Потім кожен нарізала на довгі, тонкі скибочки.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 1


Тепер беремо весь цукор, висипаємо в чашку з фруктами і обережно, але ретельно перемішуємо (краще дерев'яною лопаткою). Цукру я поклала трохи менше, ніж груш і все одно вийшло досить нудотно.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 2

Накриваємо і залишаємо в теплому місці на пару годин. Навіть мої щільні, не надто соковиті груші незабаром дали багато соку.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 3


Далі, навіть якщо ще й не весь цукор розчинився, весь вміст переливаємо в каструлю або металевий таз. Ставимо на вогонь середньої потужності і доводимо до кипіння. Дуже важливо стежити за тим, щоб нічого не пригоріло, якщо підібрати оптимальну потужність нагріву (так, щоб кипіло, але не дуже сильно), то можна буде і не стежити пильно, а лише іноді заглядати. Варити без кришки.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 4


Мені потрібна була 1 година з моменту закипання і до повної готовності варення з груш. Якщо шматочки будуть поменше і без шкурок, то і часу піде набагато менше. Головне - вчасно відключити нагрів і не переварити варення до стану каші.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 5


Відразу ж, ще гарячим варення з груш розливаю по банкам і закупорюю металевими кришками. Кришки й банки заздалегідь стерилізують.

Рецепт приготування грушевого варення - Крок 6


Готові банки з варенням перевертаю, як зазвичай, верх дном і після повного охолодження ставлю в погріб, де воно може зберігається рік і навіть два. А взагалі, варення можна зберігати і в темному місці.

Грушеве варення приємно їсти просто так, до чаю, смачно намазувати на тости і бутерброди з маслом. Його часто кладуть в пироги з дріжджового та листкового тіста. Смачного!

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Варення з груш на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 275 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 15)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з груш на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com