Відкрити категорії

Варення з шовковиці


Варення з шовковиці

Інгредієнти:
шовковиця - 1,5 кг;
цукор - 1 кг;
великий лимон - 1 шт.

Сама по собі шовковиця у варення особливо яскравим смаком не відрізняється, воно виходить досить прісним, тому найкраще щось додати ще для більш цікавого смаку. Мені подобається варити варення з шовковиці з лимоном - він додасть аромат і розбавить кислинкою зайву солодкість.

Процес приготування варення з шовковиці.


Приступимо до підготовки ягід. Шовковицю перебираємо, видаляємо хвостики і промиваємо, потім відкидаємо на друшляк, даємо стекти зайвій рідини. Перекладаємо в глибокий посуд.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 1


Засипаємо шовковицю цукром і залишаємо на пару годин, щоб вона пустила сік. Чим ягоди соковитіше, тим швидше виділиться сік.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 2

Потім ставимо ягоди на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодженням. Я залишу варення в спокої на ніч, а з ранку варю вдруге.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 3


Після охолодженням ставимо варення знову на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання варимо ще 20 хвилин. Поки варення вариться, підготувати лимон. Його ретельно вимийте. Натріть цедру лимона на дрібну тертку.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 4


Потім очистіть лимон від білої частини шкірки, що залишилася. М'якоть подрібніть ножем на дрібні шматочки.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 5


Додаємо в варення лимон і його цедру, перемішуємо і варимо ще 10-15 хвилин. Не забувай знімати пінку.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 6


Підготовляємо банки - стерилізуємо їх, кришки обдаємо окропом. Знімаємо варення з вогню і гарячим розкладаємо по банках.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 7


Закриваємо банки кришками.

Готуємо варення з шовковиці - Фото 8


Залишаємо варення при кімнатній температурі до повного охолодженням, а потім відправляємо в холодильник або льох. Варення виходить середньої густини, його можна намазати на хліб або хлібці, або просто їсти вприкуску з улюбленим напоєм.

Готуємо варення з шовковиці - Готове варення


Приємного Вам чаювання!

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Варення з шовковиці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 250 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 23)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з шовковиці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com