Відкрити категорії

Вишневе варення без кісточок на зиму


Вишневе варення без кісточок на зиму

Інгредієнти:

вишня - 1 кг;
цукор-пісок - 1,5 кг.

Обожнюю вишневе варення без кісточок. Пропоную рецепт приготування вишневого варення без кісточок. А так же розповім дуже простий і легкий спосіб видалення кісточок з вишні, який мені підказала моя бабуся.

Процес приготування вишневого варення.


Для початку збираємо або купуємо вишню. 1 кг вийде приблизно з 1,5-2 кг вишні з кісточкою. Миємо ягоди.

Готуємо вишневе варення - Фото 1


Тепер приступаємо до самого трудомісткого процесу - видалення кісточок з ягід. Для видалення кісточок нам знадобляться шпильки для волосся, на руки можна одягнути рукавички, так як пальці дуже добре фарбуються і важко відмиваються. В одну руку беремо ягоду, в іншу шпильку. Місцем згину шпильки проколюємо ягоду в місці, де була плодоніжка. Підчіплюємо шпилькою кісточку і витягуємо її з легкістю. Виходить досить просто і швидко.

Готуємо вишневе варення - Фото 2

Так проробляємо з усіма ягодами.

Готуємо вишневе варення - Фото 3


Оброблену ягоду відразу викладаємо в каструлю, в якій будемо варити варення. Тепер додаємо цукровий пісок, струшуємо разом з ягодами. Можна акуратно перемішати, не пом'явши ягоди.

Готуємо вишневе варення - Фото 4


Накриваємо кришкою і залишаємо ягоди з цукром постояти при кімнатній температурі на кілька годин. Наприклад, я засипала ягоди ввечері, а варила вранці. Вишня дасть трохи соку.
Тепер приступаємо до варіння. Ставимо тару з ягодами на середній вогонь. Періодично можна помішувати. Ягоди почнуть давати сік, а цукор танути. Коли варення почне закипати, вогонь зменшуємо до мінімуму. І варимо хвилин 15-20. На поверхні майбутнього варення буде утворюватися пінка, її ми знімаємо ложкою.

Готуємо вишневе варення - Фото 5


Потім знімаємо каструлю з варенням з вогню. Так залишаємо на годину-дві. Потім знову ставимо варити ще на 15 хвилин. Потім знову прибираємо. Виходить три-чотири підходи по 15-20 хвилин. Готовність варення перевіряємо так. Капаємо на ніготь пальця маленьку краплю варення. Якщо варення не скотилося з нігтя, то варення готове.

Готуємо вишневе варення - Фото 6


Розливаємо варення в підготовлені банки. Смачне, ароматне вишневе варення без кісточок готове.

Готуємо вишневе варення - Фото 7


Час приготування вказаний без часу очікування.

Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Вишневе варення без кісточок на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 257 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 20)
Ключові слова: Варення / Консервація

Вишневе варення без кісточок на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com