Відкрити категорії

Варення з чорноплідної горобини на зиму


Варення з чорноплідної горобини на зиму

Інгредієнти:
чорноплідна горобина - 4 частин;
яблука - 1 частина;
вода - 2 частини;
цукор-пісок - 7 частин.

Хочу поділитися з вами рецептом варення з чорноплідної горобини. Варення виходить смачне, ароматне, з терпким смаком чорноплідної горобини. Спосіб приготування універсальний для ягід з шкіркою, таких як аґрус, вишня, слива, ірга, горобина.

Спосіб приготування варення дуже простий і швидкий. З ним впорається будь-яка господиня, навіть починаюча. Продуктів буде потрібно мінімальна кількість. За вартістю таке варення бюджетне. А результат обов'язково порадує вас і ваших близьких.

Процес приготування варення з чорноплідної горобини.


Суть рецепта в тому, що ви не засипаєте ягоди піском і не заливаєте сиропом. В даному рецепті ягоди варяться у воді.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 1

Берете 5 частин ягід і заливаєте 2 частинами води. При цьому шкірка стає м'якою і лопається. Ягоди весь свій смак і колір віддають воді. Доводите до кипіння і варите 20 хвилин.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 2


По закінчення часу засипаємо пісок. Запам'ятати дуже легко 5 частин ягід + 2 частини води = 7 частин піску. І точно також доводите до кипіння і варите 20 хвилин.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 3


Протягом цих 20 хвилин ягоди, які лопнули, починають вбирати в себе вже цукровий сироп і виглядають цілими.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 4


У міру варіння не забуваємо знімати піну. Варення я зазвичай не мішаю, а піднімаю весь таз і трушу.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 5


Коли варення повністю охолоне, розкладаємо його в стерильні банки.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 6


Зберігаю варення в квартирі, в кухонній шафі.

Готуємо варення з чорноплідної горобини на зиму - Крок 7


Даний спосіб добре тим, що варення не зацукровується, виходить не густим. І завжди є ягідний сироп, який можна використовувати для компотів, для випічки, для оформлення випічки.

І друга гідність даного способу - можна завжди розрахувати співвідношення ягід і цукру і зварити варення, навіть якщо у вас 5 столових ложок ягід.

Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Варення з чорноплідної горобини на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 380 Ккал
Рейтинг: 9.7/10 (голосів: 11)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з чорноплідної горобини на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com