Відкрити категорії

Варення з кульбаб


Варення з кульбаб

Інгредієнти:
квіти кульбаби - 400 шт.;
лимон - 1 шт.;
апельсин - 1 шт.;
фільтрована вода - 1 л.

Прийшла пора кульбаб і багато хто сприймає їх як звичайні бур'яни, не замислюючись про те, скільки в них користі. Один тільки пилок містить в собі велику частину хімічних елементів. Кожна частина цієї рослини, якщо правильно приготувати, принесе велику користь багатьом органам людини. Я думаю, найприємніше використання кульбаб - варення з них. Це і корисно, і в радість ласунам.

Ще одним очевидним плюсом цього варення - швидкість і простота його приготування.

Процес приготування варення з кульбаби.


300 квіток з головками замочити на добу. Потім ставимо на вогонь. Вони повинні покипіти хвилин 10.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 1


Поки закипає варення, обрізаємо самі пелюстки 100 інших квіток і складаємо в миску. Обрізати краще ножицями.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 2

Коли головки проварилися вже потрібний час, проціджуємо наш відвар. Кульбаби викидаємо, а відвар ставимо далі. Засипаємо наші пелюстки.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 3


Поки наше майбутнє варення знову не закипить, ми нарізаємо лимон і апельсин. Так само потрібно позбутися їх кісточок.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 4


Коли варення закипить, відправляємо туди лимон з апельсином. Зменшуємо вогонь і варимо помішуючи ще хвилин 10-15.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 5


Потім дістаємо скибочки цитрусів. Засипаємо цукор і продовжуємо варити помішуючи. Якщо хочете закрити це варення на зиму, то краще взяти приблизно 1,5 кг цукру.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 6


Можна варити це варення протягом трьох днів по 10-15 хвилин, а можна залишити його відразу покипіти 40 хвилин і знімати готове. Просто в останньому випадку залишиться менше корисних речовин. Чекаємо поки охолоне і розливаємо по піалах або маленьких баночках. У мене вийшов 1 л варення. Якщо варити більше, то варення стане менше, зрозуміло, але воно буде більш густим.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 7


Можна повністю процідити відвар і не залишати в ньому пелюстки. Тоді це варення буде нагадувати мед і за смаком, і за виглядом. Якщо варити його з зеленими квітколожем, то колір буде набагато темніше, схожим на натуральний гречаний мед. А за умови, що в нього підуть тільки жовті пелюстки, варення-мед виходить світлим і золотистим.

Готуємо варення з кульбаб - Фото 8


Собівартість варення дуже приваблива. Щоб ще більше її зменшити, можна використовувати замість цитрусових половинку чайної ложки лимонної кислоти.

Готуємо варення з кульбаб - Готова консервація


Смачного!

Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Варення з кульбаб - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 192 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 15)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з кульбаб


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com