Відкрити категорії

Варення з порічок


Варення з порічок

Інгредієнти:

червона смородина - 1 кг;
цукор-пісок - 1,5 кг;
вода - 300 мл.

Це варення готується неймовірно швидко. Саме трудомісткий процес в його приготуванні - це підготовка ягоди.

Процес приготування варення з порічок (червоної смородини).


Ягоду смородини необхідно перебрати, промити і трохи просушити від вологи.

Готуємо варення із порічок - Фото 1


Беремо цукровий пісок.

Готуємо варення із порічок - Фото 2

Розмішуємо його з водою і відправляємо на плитку.

Готуємо варення із порічок - Фото 3


Коли сироп закипить і цукор розчиниться, можна сміливо додавати ягоди.

Готуємо варення із порічок - Фото 4


Ягоди варимо рівно 5 хвилин. У підготовлені стерилізовані банки, які не остигнули, розливаємо ще гаряче варення і швидко закупорюємо.

Готуємо варення із порічок - Фото 5


Банки перевертаємо догори дном, укутуємо і тримаємо так до повного охолодженням. Після цього відправляємо на постійне зберігання в погріб.

Готуємо варення із порічок - Фото 6


Варення виходить дуже красивого, насиченого кольору. Жижа у варенні нагадує желе. Дуже смачно і швидко. Тепер це мій улюблений спосіб приготування варення зі смородини.

Декілька слів про користь варення з червоної смородини.


Варення з порічок володіє чудовим смаком і є корисним продуктом. У сезон застуд цю закатку важко замінити: наприклад, вона вважається хорошим натуральним жарознижуючим. Але і в теплу пору смачне варення стане в нагоді - з морозивом ці ласощі йдуть «на ура».

Важливий тут спосіб приготування. Так зване сире варення дійсно є корисним, використовується і в лікуванні, і в профілактиці хвороб дихальних шляхів. Більш того, бездоганний вітамінний склад смородини робить її ефективним натуральним засобом в лікуванні таких недуг, як:

- гіпертонія;
- анемія;
- діарея;
- гастрит;
- атеросклероз;
- порушення роботи печінки;
- дизентерія і т.д.

Час приготування: 15 хвилин
Час на підготовку: 50 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Варення з порічок - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 290 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 17)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з порічок


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com