Відкрити категорії

Варення з аґрусу на зиму


Варення з аґрусу на зиму

Інгредієнти:
аґрус - 2 кг;
цукор-пісок - 2 кг;
вода - 250 мл.

Якщо ви ще жодного разу не пробували такого варення з аґрусу, то настійно вам рекомендую це упущення виправити. Дане варення вас не залишить байдужими і я впевнена, що ви із задоволенням будете готувати його щороку. Смак виходить насиченим, з приємною кислинкою, та й що говорити, користі в ньому теж немало! Варення, як і свіжа ягода, корисно при захворюваннях серця, нирок, при ожирінні і анемії. Так само воно стане прекрасним засобом при піднятті імунітету в міжсезоння!

Процес приготування варення з аґрусу на зиму.


Насамперед необхідно зібрати ягоду.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 1


Добре промити, попутно видаливши листочки і гілочки. Потім її необхідно прокрутити через м'ясорубку.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 2

Далі до прокрученої маси додаємо цукор. Внесу невелике уточнення: цукор я міряю чашками, тобто на 1 чашку вже прокручених ягід я беру відповідно 1 чашку цукру. Отже висипаємо цукор, виливаємо воду і залишаємо аґрус в такому стані на ніч. На наступний день, ягода буде виглядати приблизно так.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 3


Доводимо дану масу на середньому вогні до кипіння, періодично помішуючи. Потім вогонь зменшуємо, дозволяючи масі кипіти і варимо з моменту закипання 15 хвилин. В процесі буде утворюватися піна, її необхідно знімати по міру появи.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 4


Готове варення розкладаємо в стерилізовані банки.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 5


Закручуємо кришками, вкутуємо рушником або ковдрою до повного охолодженням. Потім прибираємо в прохолодне місце і чекаємо зими. Свіжозварене варення злегка рідкувате.

Готуємо варення з аґрусу - Крок 6


Але коли ви відкрийте баночку такого яскравого і смачного варення взимку, то воно буде нагадувати за своєю консистенцією джем. Таке варення прекрасно підійде не тільки до чаю, але і в якості начинки для пирогів. Так що якщо ви хочете зберегти більш рідку структуру варення, то сміливо збільшуючи кількість води.

Готуємо варення з аґрусу - Готове варення


Смачного!

Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Варення з аґрусу на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 205 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 21)
Ключові слова: Варення / Консервація

Варення з аґрусу на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com