Відкрити категорії

Варення з ягід




Варення з ягід - це завжди готовий десерт до чаю взимку. І не тільки до чаю. Це, на мій погляд, завжди безпрограшний варіант, коли хочеш смачно почастувати гостей, швидко накривши на стіл.

Інгредієнти:
вишня - 100 г;
чорна смородина - 250 г;
червона смородина - 150 г;
полуниця - 100 г;
чорниця - 200 г;
малина - 200 г;
цукор - 700 г;
лимонна кислота - 1 ч. л.;
пиктин - 1 упаковка.

Спосіб приготування варення з ягід.


Варення з ягід, що я приготувала, буде мати у своєму складі вишню.

1


Лісову чорницю і ароматну суницю.

2


Садову суницю.

3


Лісову малину.

4

Ароматну садову чорну смородину.

5


Червону смородину.

6


Всі ягоди вимила і виклала на папір, щоб вони обсохнули.

7


З вишні вийняла кісточки.

8


Всі ягоди перенесла в сотейник з товстими стінками. На кілограм ягід додала сімсот грамів цукру.

9


Можу сказати, що можна було додати цукру грамів на сто-сто п'ятдесят менше. Залишила ягоди з цукром на ніч. А вранці, кілька раз перемішала.

10


І поставила на мінімальний вогонь, перемішала, дочекалася, поки варення закипить.

11


При постійному помішуванні, додала одну упаковку пектину для того, щоб сироп загус.

12


Як тільки варення закипіло, додала лимонну кислоту.

13


Відрахувала п'ять хвилин і відключила газ.

14


Простерилізувала банки над парою. Перевірила дно банок. Якщо дно настільки гаряче, що обпалює мізинчик при дотику - банки простерилізовані.

Кришки перед тим, як закупорити банки, опустили в окріп і "варила" десять хвилин. Вони гарячі краще "прилипають". Я маю на увазі банки з притертими кришками. Варення на повільному вогні довела до кипіння.

15


Кип'ятила п'ять хвилин. Вимкнула газ. Розлила варення по банках.

16


Закрила банки.

17


Перевернула догори дном, вкрила рушником. Варення вийшло дуже густим і ароматним. Крім того, воно зберегло колір ягід. Подавала з печивом до кави. Вийшов дуже смачний і красивий десерт.


Варення з ягід


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com