Відкрити категорії

Варення з груш




Варення з груш - прозоре, янтарне - вважається одним з найбільш красивих і смачних. У рецептах грушевого варення використовуються як цілі груші з хвостиками, так і порізані на часточки, але завжди це повинні бути щільні літньо-осінні сорти. Їх можна розпізнати по медовому аромату, якого позбавлені парникові плоди. М'які сорти більш придатні для повидла і мармеладу.

При тепловій обробці груші не втрачають корисних властивостей, навіть навпаки, при деяких захворюваннях заборонено їсти свіжі груші, а варення дозволено.

Грушеве варення обов'язково має стояти у вашій коморі, якщо в сім'ї є ті, хто страждають хворобами підшлункової залози, простатит, захворювання серця, нирок і печінки. Та й здоровим домочадцям не буде зайвим зміцнити імунітет грушевим варенням. Не забувайте, що груша - низькокалорійний фрукт, рекомендований для тих, хто бореться із зайвою вагою.

Інгредієнти:
- груші 1 кг;
- вода фільтрована 100 мл;
- цукровий пісок 900 г.

Як приготувати грушеве варення.


Промити добре груші під проточною водою.

1


Порізати чисті груші на невеликі шматочки, видаливши з них серцевини і хвостики.

2


Помістити підготовлені фрукти в глибокий казан.

3


Додати до груш необхідну кількість цукру.

4


Перемішати і дати постояти приблизно на одну годину.

5


Додати в казан необхідну кількість води.

6


Довести на тихому вогні до температури кипіння.

7


Зняти отриману пінку повністю. Готувати на тихому вогні близько 15 хвилин 3 рази, даючи варенню повністю охолонути.

8


Промити ретельно під проточною водою банку з кришкою.

9


Стерилізувати чисті банки з кришкою протягом 25 хвилин.

10


Викласти в підготовлену гарячу банку готове гаряче варення.

11


Закрити наповнену банку підготовленою гарячою кришкою.

12


Чудове варення з груш на зиму готово!


Варення з груш
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com