Відкрити категорії

Cливове варення


Cливове варення


Інгредієнти:
2 кг сливи,
1 кг цукор.

Вибір слив для варення:
Є дуже багато сортів слив, всі вони смачні та ароматні. Але саме смачне, ароматне та красиве буде варення з сливи угорки.

11



Саме з цих слив робиться чорнослив. Відмінна особливість таких слив - вони дуже солодкі, як наслідок варення виходить смачне і солодке з невеликою кількістю цукру. Для більш кислих слив потрібно взяти більше і цукру. Для варення відмінно підходять і тверді і м'які (побиті) сливи, але з твердих слив варення буде ще і красивим.

Рекламний блок

Як приготувати сливове варення.

Сливи вимити і відкинути на сито або друшляк, щоб вода стекла. Розрізавши кожну сливу по «шву», вийняти кісточку. Це робиться дуже легко.

22



Засипати сливи цукром, дати постояти близько години, потім поставити на дуже слабкий вогонь десь на годину. Сливи дадуть сік.

33



На середньому вогні довести варення до кипіння, але не кип'ятити, а відразу зняти з вогню. Відставити варення, щоб повністю вихололо.

44



Потім знову закип'ятити варення і ще трохи проварити.

55



Розлити варення з слив по чистим банкам, поки воно гаряче. Закатати.

Варення з слив матиме дуже красивий колір. А самі сливи вийдуть соковитими.

66



Смачного!

Рекламний блок
Cливове варення


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com