Відкрити категорії

Cливове варення




Інгредієнти:
2 кг сливи,
1 кг цукор.

Вибір слив для варення:
Є дуже багато сортів слив, всі вони смачні та ароматні. Але саме смачне, ароматне та красиве буде варення з сливи угорки.

1



Саме з цих слив робиться чорнослив. Відмінна особливість таких слив - вони дуже солодкі, як наслідок варення виходить смачне і солодке з невеликою кількістю цукру. Для більш кислих слив потрібно взяти більше і цукру. Для варення відмінно підходять і тверді і м'які (побиті) сливи, але з твердих слив варення буде ще і красивим.

Як приготувати сливове варення.

Сливи вимити і відкинути на сито або друшляк, щоб вода стекла. Розрізавши кожну сливу по «шву», вийняти кісточку. Це робиться дуже легко.

2



Засипати сливи цукром, дати постояти близько години, потім поставити на дуже слабкий вогонь десь на годину. Сливи дадуть сік.

3



На середньому вогні довести варення до кипіння, але не кип'ятити, а відразу зняти з вогню. Відставити варення, щоб повністю вихололо.

4



Потім знову закип'ятити варення і ще трохи проварити.

5



Розлити варення з слив по чистим банкам, поки воно гаряче. Закатати.

Варення з слив матиме дуже красивий колір. А самі сливи вийдуть соковитими.

6



Смачного!


Cливове варення


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com