Відкрити категорії

Варення з апельсинів


Варення з апельсинів


Осінь - найкращий час для заготовок, втім, варення з апельсинів, рецепт якого ми хочемо вам запропонувати, можна сміливо готувати в будь-який час року, а їсти - тим більше!!!

Дуже важко уявити собі людини, яка готова з упевненістю сказати, що не любить апельсинове варення. Хіба тільки в тому випадку, що він жодного разу його так і не пробував. Виправити цю прикру помилку зовсім не складно, адже готується варення з цих позитивних і дуже смачних плодів швидко і просто. Аромат його вмить здатний поширитися рішуче по всіх кімнатах квартири і неодмінно нагадати про щасливі і сонячні літні дні, навіть якщо за вікном дрібний дощик і зовсім гнітюче сіре небо.

Незважаючи на те, що заготівля цього смачного десерту не дуже характерна для наших широт, останнім часом господині варять його все частіше і активніше. Щось нам підказує, що це відбувається завдяки його дивовижного смаку і аромату.

Запевняємо вас, спробувавши одного разу, відмовитися від цих ласощів просто не вистачить сил! Не дивно, що варіантів приготування такого варення сьогодні можна зустріти безліч. Робити його можна з самих очищених і неочищених плодів шкірки, цедри, а також додавати інші фрукти і овочі (деколи найнесподіваніші, наприклад, кабачки).

Інгредієнти:
- кілограм апельсин. Можна трохи більше, це не принципово.
- 2 склянки води.
- кориця.

11

 

Як приготувати варення з апельсинів.


Апельсини складуємо в каструлю.

22


Заливаємо окропом і пару хвилин бланшуємо, щоб з кірки пішла гіркота і всякі мікроби, які теж люблять цитрусові.

33

Рекламний блок
Каструлю ретельно миємо, виливаємо в неї 2 склянки води, кіло цукру і ретельно перемішуємо, попутно нагріваючи до кипіння.

44


Коли цукор розчиниться у воді, приступаємо до нарізки апельсинів. Для початку відрізаємо їм попки.

55


Особисто я нарізаю плоди для варення так: апельсин на 8 часточок, потім кожну дольку на 3-4 частини.

66


Обов'язково намагаємося вибрати з плодів все насіння, бо вони при варінні також можуть дати нашому варенню жодного разу не потрібну гіркоту. Мені пощастило: мої апельсини були не кістлявими.

77


Ось що у нас вийшло.

88


Далі викладаємо нарізані фрукти у киплячий сироп, знову доводимо його до кипіння, зменшуємо вогонь і 1,5 - 2 години чекаємо, періодично підходячи до плити понюхати як смачно і глянути, щоб не пригоріло.

99


Хвилин за 15 до готовності додаємо чайну ложку кориці, ретельно перемішуємо.

1010


Отже, за наступні 15 хвилин ми підготуємо тару. Беремо потрібну кількість банок, наливаємо в них по пару см холодної води і ставимо на 4-5 хвилин у мікрохвильовку, щоб вода закипіла.

1111


З кришками такий фінт не вийде, вони залізні. Кришки краще залити окропом на пару хвилин.

1212


Виливаємо з банок закипілу воду і закладаємо їх варенням. Якщо воно вийшло рідкуватим - не хвилюйтеся: охолоне і загусне.

1313


Банки щільно закриваємо і ставимо в тепле місце, поки повністю не охолонуть. Краще на ніч.

1414


Смачного!

Рекламний блок
Варення з апельсинів


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com