Відкрити категорії

Варення зі слив


Варення зі слив


Смачна, соковита, стигла слива багата вітамінами, мінеральними речовинами, білками, вуглеводами. Так, звичайна садова слива! Недарма її вважають цілющою і навіть лікувальним фруктом. Дуже смачною, запашною виходить варення зі сливи!

Але чи зберігає сливове варення всі ці корисні для організму речовини, вітаміни? Наскільки воно корисне? Виявляється, при переробці сливи в варення, воно повністю зберігає вітаміни і мінерали. А їх у сливі, а значить і в сливовому варенні, дуже багато!

Сливове варення нітрохи не менш корисно і смачно, ніж свіжі сливи. І якщо садову сливу в свіжому вигляді зберегти дуже складно, то приготуйте з неї смачне і корисне варення, відкрийте взимку баночку і отримуйте не тільки задоволення, але і користь!

Інгредієнти:
1 кг слив;
1 кг цукру.

Сливи беру темні, ті, з яких роблять чорнослив. Такі сливи солодші і варення вийде ароматніше і смачніше, і чудовий колір. Якщо ваші сливи світлі - жовто-рожеві, вони кисліше, цукру в таке варення потрібно буде покласти більше - 1,3 кг, і доведеться додати 50 мл води.

Але в будь-якому випадку вибирайте сливи пружні, не перестиглі, хоча кілька перестиглих плодів я зазвичай очищаю від шкірки і теж кладу в варення для більш щільної консистенції.

Як зробити варення зі слив на зиму.


Сливи миємо, виймаємо з них кісточки, розрізавши по ложбинці.

1

Рекламний блок
Засипаємо цукром і даємо настоятися 2-3 години.

2


Коли сливи дадуть сік, можна ставити на вогонь.

3


Доводимо до кипіння, помішуючи, і варимо на повільному вогні 3 хвилини, вимикаємо, даємо трохи охолонути і повторюємо процедуру ще кілька разів.

4


Розкладаємо варення по стерилізованим банкам. Якщо будете зберігати сливове варення при кімнатній температурі - розкладайте гаряче і закочуйте, якщо в прохолодному місці - остудіть варення, розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте поліетиленовими кришками.

5


Якщо цукру покласти не кілограм, а 300 г на 1 кг слив, довести до кипіння, киплячим розкласти по стерилізованим банкам і закатати, вийдуть смачні сливи у власному соку.

Чим корисно сливове варення?

Особливо потрібно зупинитися на вітамін Р (рутин), його в сливі найбільше. Він зміцнює стінки судин, приводить в норму тиск, ендокринну систему організму. Крім цього, рутин посилює дію вітаміну С, який також повністю зберігається в сливовому варенні.

6


Варення зі слив сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, нормалізує роботу шлунка, має легкий проносний ефект, позбавляючи від запорів. Сливове варення відмінно засвоюється організмом, а значить і користь буде максимальною.

Зберігається в варенні і калій. Він відомий своєю сечогінною властивістю,виводить з організму зайву сіль і воду, тому очевидна користь варення і при хворобах нирок, набряках.

Магній, фосфор, залізо, якими також багате варення зі сливи, сприятливо впливає на обмінні процеси в організмі, допоможе тим, хто страждає анемією, зниженням пам'яті, крихкістю кісток. Кілька ложечок варення щодня, у зимовий час, допоможуть заповнити ці необхідні речовини в організмі і впоратися зі стресом та іншими неприємностями зимового періоду.

77


Погляньте на колір сливи, з якої варять варення. Жовта слива містить більше вітаміну А (каротину), ніж яка-небудь інша. Цей вітамін відомий сприятливим впливом на зір, шкіру. Вітамін Р (рутин) надає сливі синювато-фіолетовий відтінок.

Дуже багато в сливовому варенні вітаміну Е, вітаміну краси і молодості. Цей вітамін серйозний антиоксидант. Але не тільки в цьому його користь, ще він запобігає тромби, уповільнює процеси старіння клітин.

Рекламний блок
Варення зі слив


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com