Відкрити категорії

Варення з агрусу з горіхами


Варення з агрусу з горіхами


Як варити варення з агрусу вдома. Якщо запитати: чи любите ви агрус? Думаю, що деякі люди опиняться в замішанні так як багато знають таку ягоду як агрус і зовсім не знайомі з її іншою назвою. Але це так невелика ремарка, щоб внести ясність про які ягоди піде мова.

Сьогодні я пропоную вашій увазі один з рецептів приготування варення з агрусу. Їх, до речі, існує кілька видів, тому не дивуйтеся, якщо побачите на ринку ягідки не тільки звичного зеленого кольору, але і рожеві і темно-червоні і навіть майже чорні. Все це агрус, дуже корисна ягідка наповнена масою насіння всередині.

Його безсумнівним плюсом є здатність виводити з організму солі важких металів і благотворно впливати на людей, які постраждали від підвищеної радіації так як вільно звільняє наш організм від радіонуклідів. А ще агрус містить таку речовину як серотонін, а він як відомо успішно протистоїть всіляких пухлинних утворень.

Крім цього в народній медицині давно використовують його як відмінний засіб при хронічних запорах, проблеми з нирками і сечовим міхуром. Свіжий сік агрусу в поєднанні з медом відмінний засіб при анемії, висипаннях на шкірі. Ця невелика ягідка краще всяких таблеток зміцнить ваші кровоносні судини і нормалізує обмін речовин.

Рекламний блок

І, звичайно ж, її варто заготовити про запас на довгі непогожі вечора, коли приємно посидіти за чашкою чаю з варенням з агрусу і просто насолодитися спогадами про літо.

Так що підготуйтеся і будемо варити з вами це добренне варення. На цей раз я придбала на ринку агрус темно-червоного кольору, невеликого розміру, але на смак варення це не вплинуло. Воно вийшло як завжди відмінної якості!

Інгредієнт:
агрус - 500 г;
горіхи волоські - 300 г;
цукор - 1 кг.

Як приготувати варення з агрусу.


Видаляємо всі плодоніжки, виймаємо м'якоть з насінням, тільки акуратно, щоб самі ягоди залишилися цілими.

1


Волоські горіхи очистити від перетинок і видалити зайве сміття.

2


Тепер найцікавіше: беремо агрус і в центр засовуємо горіх, так вчиняємо з кожної ягідкою.

3


Воду змішати з цукром в окремій ємності і варити, помішуючи на вогні, але не доводити до кипіння. Цукор повинен розчинитися, а сироп в цілому стане прозорим.

4


Готовим гарячим сиропом заливаємо агрус, нашпигований горіхами і залишити в спокої на всю ніч.

5


На наступний день поставити варення на плиту, довести до кипіння і дати поваритися хвилин 6. Гарячі ласощі необхідно розлити по банках і закатати. Але, як правило, після закачування, варення вже відкривають на наступний день, оскільки складно встояти від такої солодощі, та ще й з горіхами. Напевно ваші рідні будуть дуже задоволені, а головне ситі.

6


Приємного Вам смаку!

Рекламний блок
Варення з агрусу з горіхами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com