Варення з абрикосів
Абрикоси містять бета-каротин, багато вітамін, а також пектини, які виводять з організму шкідливі речовини. Плоди, в основному, їдять сирі, дуже корисний абрикосовий сік. Однак з абрикос виходить приголомшливо смачні джеми, компоти та варення. Рецептів приготування абрикосового варення дуже багато. Як приготувати варення з абрикос (рецепт з фото) ми детально опишемо далі.
Інгредієнти:
абрикоси - 1 кг;
цукор - 800 г;
вода - 1/2 склянки.
Як приготувати варення з абрикосів.
Ретельно помийте абрикоси.
Розділіть абрикоси на дві частини і акуратно видаліть кісточки. Можна і не видаляти кісточки з абрикосів, тоді варення потрібно зберігати менше. Без кісточок воно ж зберігається трохи довше. Цілі абрикоси також можна бланшувати перед варінням, а потім акуратно зняти з них шкірку. Так смак варення буде без гіркоти і шматочків шкірочки, а абрикоси цілими і акуратними.
Остання частина цукру повинна повністю розчинитися в сиропі. Не забувайте іноді помішувати масу.
Останній раз варення вариться десять хвилин, а потім його необхідно зняти з плити і остудити. Після цього сироп залиште в посуді, а шумівкою вийміть всі абрикоси. Їх пропустіть через сито, можна через друшляк. З залишками сиропу вчиніть також. В результаті готове варення буде янтарно-карамельного кольору, без шкурок, і однорідною масою.
Після цього його знову помістіть в глибоку ємність і поставте на вогонь (середньої потужності). Доведіть всю цю масу ще раз до кипіння, а після цього вже можна розливати його по банкам. Закрийте варення з абрикос щільно кришками і поставте в потрібне місце.
Тепер ви знаєте як приготувати варення з абрикосів.
