Відкрити категорії

Як приготувати вареники з сиром


Як приготувати вареники з сиром

Інгредієнти:

Для тіста:
борошно – 3 склянки + 0,5 склянки на підпил;
кефір – 1 склянка;
сода – 1 ч. л.;
сіль – 1 ч. л. (неповна);
яйця – 1 шт.

Для начинки:
сир – 800 г;
сіль – дрібка;
жовток – 1 шт.

Вареники з сиром - українська національна страва, яку хоча б раз в житті пробував кожен із нас. Мало що може зрівнятися з домашніми, тільки приготованими, варениками з сиром і сметаною!

Я дуже люблю вареники з несолодким сиром, политі вершковим маслом і зі сметаною! Так завжди готували в нашій сім'ї, рецепт сімейний. Тому я хочу ним з Вами і поділитися!

Як приготувати тісто для вареників.

Висипаємо 3 склянки борошно у миску, в якій будемо замішувати тісто. Далі у цю ж миску всипаємо 1 ч. л. соди. Також додаємо неповну чайну ложку солі. Трохи перемішуємо.
У борошно додаємо 1 ч.л. солі та соди

У борошно вбиваємо 1 яйце. Вливаємо 1 склянку кефіру. Все це спочатку перемішуємо ложкою.
У борошно додаємо кефір та 1 яйце

А потім продовжуємо перемішувати руками. Дуже важливо добре вимісити тісто. Замішувати тісто потрібно мінімум 10 хвилин. У процесі можна його всіляко розтягувати і складати. Після чого, тісто слід скачати в кулю, накрити вологим рушником і залишити відпочивати приблизно на 30 хвилин. В результаті ви повинні отримати в міру м'яке тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
Замішуємо тісто для вареників

Як приготувати начинку для вареників.

В окрему миску висипаємо 800 г сиру. Трохи його присолимо. Додамо в нього 1 жовток. Тепер сир добре розминаємо в однорідну масу. Якщо сир дуже сухий, то можна вбити яйце повністю. А якщо дуже вологий, то потрібно спочатку його поставити під гніт, щоб стекла зайва рідина.
Готуємо начинку для вареників

Притрушуємо робочу поверхню борошном. Відділяємо від тіста деяку його частину. Розкачуємо у ковбаску. Та нарізаємо однаковими шматочками.
Нарізаємо тісто на шматочки

Потім ці шматочки трохи обвалюємо у борошні, при цьому зробивши з них такі кружки.
Зі шматочків робимо кружочки

Приступаємо до ліпки вареників.

Беремо наші кружки. Трохи розминаємо їх руками. Ложкою набираємо начинку і добре защипуємо наші краї, щоб вареник під час варіння не розвалився.
Начиняємо вареники начинкою

Таким чином поступаємо зі всім тістом і начинкою.
Продовжуємо ліпити вареники

Як варити вареники.

Варимо вареники у великій каструлі, воду трохи присолюємо. Кидаємо вареники в окріп, перемішуємо шумівкою, накриваємо кришкою. Після закипання знову перемішуємо і знову закриваємо кришкою.
Варимо вареники з сиром

Як тільки вареники знову закиплять, виймаємо їх у миску і мастимо вершковим маслом.
Мастимо вареники вершковим маслом

Варимо партіями, багато одразу не кидати, так як вони можуть злипнутися. Ось таким чином готуються такі вареники з сиром. Виходять вони неймовірно ніжними, смачними та ситними.
Готові вареники з несолодким сиром


Смачного!

Час приготування: 5 хвилин
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати вареники з сиром - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 199 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 28)
Ключові слова: Вареники/Пельмені

Також дивись на Youtube відео приготування цього рецепту «Як приготувати вареники з сиром» за цим посиланням

Як приготувати вареники з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com