Вареники з полуницею
Як приготувати тісто для вареників. Як приготувати вареники з полуницею. Самий вдалий рецепт тіста для вареників.
Інгредієнти.
Для тіста:
борошно - 400 г;
вода (окріп) - 250 мл;
рослинна олія - 50 мл;
сіль - 1/2 ч. л.
Для начинки:
полуниця - 150-200 г;
цукор - за смаком.
Як приготувати тісто.
Просіюємо борошно через сито. Половину просіяного борошна відсипаємо в ємність.
В окріп додаємо сіль і рослинне масло, швидко перемішуємо. В половину борошна додаємо окріп і швидко замішуємо тісто ложкою.
Це заварне тісто цінують за відмінні робочі властивості, воно податливе, тонко розкочується, майже не сохне. Вона підійде для вареників з різними начинками, а особливо з ягодами і фруктами. Зараз приготуємо вареники з полуницею.
Як приготувати вареники.
Дрібні ягоди полуниці і розрізати не потрібно.
Тісто ділимо на дві частини. 1 частину тіста тонко розкочуємо і вирізаємо чашкою кружечки. На середину кружечка викладаємо трохи цукру і шматочок полуниці, а потім з'єднуємо краї тіста.
Спочатку варимо вареники з однієї частини тіста, так як полуниця пускає сік і тісто може розбухнути і рватися під час варіння. Киплячу воду підсолюємо, мішаємо і викладаємо вареники. Чекаємо поки вода закипить і вареники спливуть. Варимо вареники ще 3 хвилини.
Викладаємо вареники на блюдо. За бажанням їх можна полити розтопленим вершковим маслом.
Смачного!
