Відкрити категорії

Вареники з вишнями




Інгредієнти:
Тісто:
3,5 склянки борошна;
1 склянку окропу;
100 грам вершкового масла;
1 яйце;
1/2 чайної ложки солі.

Начинка:
3 склянки вишні;
4 столових ложки цукру;
1,5 столових ложки крохмалю.

Як приготувати вареники з вишнями.


Насамперед, при приготуванні вареників з вишнею, потрібно підготувати начинку. Вийняти кісточки з вишні і засипати її цукром. Через пару годин,коли вишня пустить багато соку, відкинути на сито. Сік і кісточки не викидати, вони знадобляться для приготування сиропу.

1


Додати масло і сіль в окріп, довести до кипіння.

2


Після чого акуратно вилити в миску з просіяним борошном, перемішати. Швидко вмішати яйця в тісто, якщо воно буде занадто липким-додати ще борошна. Вимісити гладке, м'яке тісто, накрити серветкою, щоб не пересохло. Вареники з такого тіста ніколи не розварюються, воно дуже еластичне, і його можна розгортати в дуже тонкий пласт.

3


Якщо вишня вже стекла, додаємо до неї крохмаль і перемішуємо. Але з сита її не прибираємо, вона ще буде давати сік. Відщипуємо від тіста приблизно 1/5 частину, і розгортаємо в тонкий (2-3 мм) пласт, склянкою нарізаємо кружки.

4


Кладемо на кружок трохи начинки (2-3 вишні), щільно защипуємо краї. Я люблю кислуваті вареники, і мені вистачає того цукру, який додаю в начинку. Але так як більша частина цукру стікає разом з соком, то можна додатково додавати цукор до вишні, перед тим як защипнути вареник, так вони будуть солодкими.

5


Укладаємо вареники на посипану борошном дошку.

6


Готуємо вареники 6-8 хвилин у великій кількості підсоленої води, рівно стільки, скільки можна з'їсти.

7


Інші вареники можна зберігати в холодильнику до наступного варіння. Готові вареники можна змащувати вершковим маслом або вишневим сиропом. Щоб приготувати сироп, довести до кипіння сік, що залишився від вишні з кісточками і процідити його.

8

 

9


Приємного смаку!


Вареники з вишнями
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com