Вареники/Пельмені кулінарні рецепти приготування
Вареники є найбільш типовими представниками української кухні. Для їх приготування використовують прісне тісто, в яке додаються різні види начиння. Як правило, в якості начинки використовують фруктово-ягідні або овочеві наповнювачі. Своєю формою класичні вареники нагадують півмісяць.
При всій простоті, приготування цієї страви вимагає великої кількості часу. Для того, щоб вареники були по-справжньому смачними, тісто має бути ніжним і добре проварюватися. Одночасно, забезпечується його достатня міцність, щоб начинка надійно трималася на своєму місці. Крім тіста, потрібно підготувати необхідну кількість начинки, а, потім, вручну їх виліпити.
Нерідко, при відсутності достатньої кількості часу, виникає необхідність в тому, як приготувати ліниві вареники. Для цього існують особливі способи, при яких начинка у вигляді картопляного пюре, зелені або сиру, додається безпосередньо в тісто. Такий варіант відрізняється простотою і не вимагає тривалого вимішування тіста. Однак, основні смакові якості при «лінивому» способі зберігаються.
Як і інші страви, вареники мають власні секрети приготування, яких необхідно дотримуватися. Для замішування тіста використовується дуже холодна вода, а в самому приміщенні також повинно бути прохолодно. Замість води може використовуватися молоко. Основою тіста служить борошно тонкого помелу, куди додаються ще й яйця. Щоб не допустити швидкого обвітрювання, все зайве тісто і його обрізки накриваються рушником.
Всі вареники рецепти приготування яких досить різноманітні, вимагають певної начинки. Тут теж є свої особливості. Основним правилом приготування начинки є відсутність в ній зайвої рідини, яка може легко пошкодити оболонку з тіста. Наприклад, сир попередньо відварюється в окропі, після чого ретельно віджимається.
Зайвий сік з вишень видаляється за допомогою тривалої витримки ягід в цукрі. Для більшої міцності в сир може додаватися яєчний жовток, який надає додаткову стійкість. Розкатане тісто ріжуть на кружечки, розміром близько 7-ми сантиметрів в діаметрі. Різання проводиться тонкостінною склянкою, а начинка укладається на отримані кружки.
Свою специфіку має вміння якісно заліпити вареники по краях і правильне їх варіння. Для цього процес варіння необхідно робити в невисокій, але широкій каструлі у великій кількості води, при помірній температурі кипіння.
При всій простоті, приготування цієї страви вимагає великої кількості часу. Для того, щоб вареники були по-справжньому смачними, тісто має бути ніжним і добре проварюватися. Одночасно, забезпечується його достатня міцність, щоб начинка надійно трималася на своєму місці. Крім тіста, потрібно підготувати необхідну кількість начинки, а, потім, вручну їх виліпити.
Нерідко, при відсутності достатньої кількості часу, виникає необхідність в тому, як приготувати ліниві вареники. Для цього існують особливі способи, при яких начинка у вигляді картопляного пюре, зелені або сиру, додається безпосередньо в тісто. Такий варіант відрізняється простотою і не вимагає тривалого вимішування тіста. Однак, основні смакові якості при «лінивому» способі зберігаються.
Як і інші страви, вареники мають власні секрети приготування, яких необхідно дотримуватися. Для замішування тіста використовується дуже холодна вода, а в самому приміщенні також повинно бути прохолодно. Замість води може використовуватися молоко. Основою тіста служить борошно тонкого помелу, куди додаються ще й яйця. Щоб не допустити швидкого обвітрювання, все зайве тісто і його обрізки накриваються рушником.
Всі вареники рецепти приготування яких досить різноманітні, вимагають певної начинки. Тут теж є свої особливості. Основним правилом приготування начинки є відсутність в ній зайвої рідини, яка може легко пошкодити оболонку з тіста. Наприклад, сир попередньо відварюється в окропі, після чого ретельно віджимається.
Зайвий сік з вишень видаляється за допомогою тривалої витримки ягід в цукрі. Для більшої міцності в сир може додаватися яєчний жовток, який надає додаткову стійкість. Розкатане тісто ріжуть на кружечки, розміром близько 7-ми сантиметрів в діаметрі. Різання проводиться тонкостінною склянкою, а начинка укладається на отримані кружки.
Свою специфіку має вміння якісно заліпити вареники по краях і правильне їх варіння. Для цього процес варіння необхідно робити в невисокій, але широкій каструлі у великій кількості води, при помірній температурі кипіння.