Інгредієнти:
Під час Різдвяного святвечора православні християни готують особливе блюдо - сочиво ( або кутю). Варять його із зерен пшениці або рису, додають мед, мак, горіхи, родзинки. Згідно слов'янських традицій, зерно символізує воскресаюче життя, а солодощі - солодкість життя в майбутньому. За столом сочиво потрібно їсти в першу чергу, і хоча б ложку повинен з'їсти кожен член сім'ї.
Зерна пшениці - 1 склянка.
Вода - 2 склянки.
Мед - 3 столові ложки.
Волоські горіхи - 100 грам.
Цукровий пісок - 2 чайні ложки.
Ізюм - 200 грам.
Мак - за смаком.

Інгредієнти:
350 г сушених фруктів ( яблука, курагу сушену в домашніх умовах, груші),
2 літри води,
3 ст. ложки цукру, або за смаком (можна додати мед).
Інгредієнти:
Сир Гауда 200 г
Огірки мариновані 4 шт.
Яйця курячі 4 шт.
Батон 100 г
Часник 1 зубчик
Олія соняшникова рафінована 3 ст. л.
Майонез 2 ст. л.