Відкрити категорії

Різдвяна кутя




Ще з дитинства я з нетерпінням чекала Різдво. Мені тоді здавалося, що на Різдво збуваються всі мрії, а в повітрі пахло чарами. Тільки на це свято мама готувала мою найулюбленішу солодку страву - кутю.

Сьогодні я вже й сама мама, і намагаюся прищепити дитині все чарівництво Різдва, яке колись було у мене. Ось і кутю я роблю таку ж, як моя мама. Можу поділитися рецептом.

Інгредієнти:
- 1 склянка шліфованих зерен пшениці;
- 1 склянки маку;
- 1 склянка горіхів;
- 1 склянку родзинок;
- 1 склянка халви;
- 0,5 склянки цукру;
- 3 ст. л. меду;
- кип'ячена вода.

Як приготувати Різдвяну кутю.


Пшеницю я купую вже шліфовану, оскільки вона вариться швидше, так і за смаком краще.

1


Мак замочую на 6-8 годин у холодній воді.

2


Пшеницю варю в підсолодженій воді у співвідношенні 1:2. Після закипання вона повинна варитися 20 хвилин (в залежності від сорту і підготовки пшениці варити до готовності).

3


Горіхи прокручую через м'ясорубку (середня сіточка).

4

 

5


Родзинки промиваю під проточною водою.

6


Халву краще купувати з арахісом або курагою.

7


Кип'ячу воду і ставлю остигати. Змішую варену пшеницю, ізюм, горіхи, халву, половину порції цукру, мед.

8


Заливаю все водою кімнатної температури. Вода повинна покрити всі інгредієнти. Поки цукор і халва в куті будуть розчиняться, займемося маком.

9


Мак відціджую від води і розміщую в макітру.

10


Розтираю мак «макогоном» до моменту появи білого «молока». Ще раз перетираю мак з цукром.

11


Заливаю водою мак. Виходить біла солодка рідина з розтертим маком, яку виливаю в кутю, де вже розчинилися цукор і халва.

12


У нашій сім'ї люблять рідку кутю. Тому я доливаю ще трохи води, все перемішую, додаю цукру за смаком і подаю на стіл.

Приємного смаку і Різдвяних свят!


Різдвяна кутя


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com