Відкрити категорії

Тістечко пташине молоко




Інгредієнти:
Желатин (1 пакетик=10 г) - 3 штуки,
Молоко - 1,5 склянки (чверть склянки - в глазур, решта - в саме пташине молоко),
Цукор - 1,5 склянки,
Сметана - 450 грам,
Вершки збиті (30%) - 450 грам,
Какао-порошок - 5 ст. ложок,
Вода холодна - 1 стакан.

Спосіб приготування:
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній молоко і 2 пакетики желатину.

Ставимо на середній вогонь і повільно збиваємо, але до кипіння ні в якому разі не доводимо - зняти з вогню потрібно раніше, як тільки з'явиться пар.



Збризкуємо скляну форму маслом.

В мисці на середній швидкості збиваємо 1 склянку цукру, сметану і збиті вершки. Збиваємо до однорідності.



Не припиняючи збивати, поступово вводимо в теплу масу молочну суміш.



Отриману масу максимально рівно розподіляємо по скляній формі. Верх потрібно розрівняти як можна ретельніше. Потім ставимо форму в холодильник і охолоджуємо.



Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній какао-порошок, цукор, що залишився і пакетик желатину.

Туди ж додаємо молоко, що залишилося і холодну воду. Збиваємо.

Ставимо каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Суміш повинна бути ідеально гладкою, тому не припиняйте помішувати ні на секунду.

Отриману шоколадну суміш охолоджуємо до кімнатної температури, а потім рівномірно розподіляємо по злегка застиглій білій масі в нашій скляній формі.



Якщо у вас вийшла ідеальна гладка маса, то вона рівномірно розподілиться по поверхні, і тістечка вийдуть красивими.



Ставимо форму в холодильник як мінімум годин на п'ять, а краще - на ніч.



Можна розрізати на порції.

Смачного!


Тістечко пташине молоко


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Mama
Спасибо за рецепт,получилось очень вкусно и красиво.
фото
Марина
По скільки грам в пакетиках з желатином?
фото
admin
1 пакетик=10 г; 3 пакетика=30 г
фото
Софія
Гарний рецепт! У мене довго не застивало суфле, глазур провалювалася. Наступного разу спробую покласти трохи більше желатину в суфле. В кінцевому підсумку я почекала 6 годин і потім вже залила глазур. Глазурі варила більше, ніж за рецептом, так як її вийшло мало на мій смак. Готувала в 16 годин дня, вночі, години в три вже було їстівне, а вранці просто чудово! Цукор додавала тільки 1/3 з рецепту, тому було б занадто солодко, люблю гіркий шоколад. І ще додала трохи цедри лимона зверху суфле (під глазур), вийшло дуже смачно. До речі, рекомендую класти сметану, яку ви знаєте, що вона не дуже кисла, у мене виявилася кислою і молочна кислинка присутня в суфле відчутно. Спасибі велике за рецепт! І за опис окреме спасибі!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com