Відкрити категорії

Торт Карпатка


Торт Карпатка

Інгредієнти:

Тісто:
вода - 1 чашка;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 1 чашка;
яйця - 4 шт.

Крем:
молоко - 700 мл;
вершкове масло - 100 г;
цукор - 0,5 склянки;
пшеничне борошно - 5 ст.;
картопляна борошно - 2 ст.;
жовток - 1 шт.;
лимон - 0,5 шт.

Сьогодні готуємо торт на повітряному заварному тісті з начинкою із заварного крему. Смак такого торта схожий чимось на смак еклера. В кінцевому результаті виходить неймовірно смачно. Такий тортик прекрасно підійде для сімейного чаювання.

Процес приготування торта Карпатка.

  1. Робимо крем. Налити в каструлю 0,5 л молока, вершкового масла і цукру. У чашці змішайте 200 мл молока з пшеничним і картопляним борошном. У кипляче молоко з маслом і цукром додати добре змішане з борошном молоко і інтенсивно перемішувати, поки все не загусне. Відкладіть в сторону охолонути, накрийте зверху харчовою плівкою.
    Робимо крем для торта Карпатка
  2. Робимо тісто. Закип'ятіть воду і вершкове масло. Всипати борошно і перемішувати до отримання однорідної маси. Дайте масі охолонути. Увімкніть духовку на 200 градусів. Вистеліть дно форми діаметром 24 см папером для випічки.
    Робимо тісто для торта Карпатка
  3. Постійно перемішуючи, додаємо в масу по одному яйцю. Перемішуємо все до однорідної маси. Розділити тісто. навпіл.
    Продовжуємо робити тісто для торта Карпатка
  4. Першу частину викласти у форму, розрівняти і поставити в духовку на 35-40 хвилин. Виконайте те ж саме з іншою частиною.
    Випікаємо коржі
  5. У холодну заварну масу додати жовток і сік половинки лимона. Перемішати.
    Продовжуємо робити заварний крем
  6. Заливаємо кремом одну з верхівок торта. Зверху викладаємо другу частину. За бажанням посипати цукровою пудрою.
  7. Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Українська
Опис: Торт Карпатка - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 245 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 53)
Ключові слова: Тістечка / Торти / Солодка випічка

Торт Карпатка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com