Відкрити категорії

Шоколадне суфле


Шоколадне суфле

Інгредієнти:

середні яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 60 г;
чорний шоколад - 115 г;
дрібний цукор - 3 ст. л.
сіль - дрібка;
ванільний екстракт - 1 ч. л. (за бажанням).

Шоколадне суфле - це дуже простий в приготуванні рецепт, дуже ефективний і супер смачний. Його можна робити цілий рік і для різних випадків.

Процес приготування шоколадного суфле.

  1. На самому початку рекомендую підготувати форми для випічки. Це буде 6 форм діаметром приблизно 9 см, висотою 4 см. Кожну форму для запікання ретельно вимити і обсушити паперовим рушником. Потім змастіть зсередини невеликою кількістю масла і обережно посипте дрібним цукром.
    Підготувати форми для суфле
  2. Вам знадобиться 115 г чорного або молочного шоколаду. Я рекомендую змішувати темний шоколад 60% з молочним шоколадом навпіл. Шоколад дрібно порубати ножем.
    Подрібнити шоколад
  3. Помістіть дрібно нарізаний шоколад і 60 г вершкового масла в каструлю з товстим дном. Для зручності рекомендую нарізати масло невеликими кубиками. Встановіть мінімальну потужність конфорки і повільно розтопіть масло і шоколад. Каструля повинна лише трохи нагріватися, а шоколад і масло повинні повільно танути (не кип'ятити). Весь час помішуйте, наприклад, дерев'яною ложкою. Коли масло і шоколад змішаються і стануть ідеально рідкими, зніміть сковороду з плити і дайте їй охолонути протягом 3-5 хвилин.

    Порада: якщо у вас немає плити з такою низькою потужністю, розтопіть шоколад і масло на водяній бані.
    Розтопити шоколад
  4. Підготуйте скляну або металеву миску. Дуже акуратно відокремте білки від жовтків. Помістіть жовтки у вершково-шоколадну рідину, яка злегка остигнула і вилийте білки в підготовлену миску. Я отримала 70 г яєчних жовтків і 110 г білка. Якщо у вас є екстракт ванілі, додайте його в каструлю з яєчним жовтком і перемішайте все лопаткою, поки інгредієнти не змішаються.
    Перемішати шоколад і білки
  5. Почніть розігрівати духовку. Спочатку встановіть 210 градусів з опцією випічки вгору-вниз.

    Додайте дрібку солі в миску до яєчних білків. Збивайте яєчні білки міксером, починаючи з менших оборотів міксера і поступово збільшуючи їх. Через деякий час почніть додавати цукор - бажано дрібний. Після кожної ложки збивайте білок на високій швидкості, поки цукор не з'єднається з піною і повністю в ній не розчиниться. Таким чином додайте весь цукор, тобто 40 г. Після закінчення збивання повинна утворитися гладка, щільна і дуже блискуча білкова маса.
    Збити білки до гладкої, щільної і блискучої маси
  6. Перелийте вершки з каструлі у велику зручну миску. Почніть додавати в крем збитий солодкий білок. Після кожної порції все акуратно перемішуйте лопаткою. Намагайтеся не перемішувати суміш занадто довго, щоб вона залишалася максимально.

    Порада: Перед тим, як розкласти масу по формах, можна поставити її охолонути в холодильник. Досить 5-10 хвилин - це зробить масу більш стійкою і густою, а суфле виросте ще вище.
    Додати в крем збитий солодкий білок
  7. Готову масу розкладаємо по формам. Викладіть заповнені формочки на деко. Поставити деко в розігріту до 210 градусів духовку. Виберіть поверх нижче середнього. Відразу після закриття духовки уменшіть температуру до 190 градусів. Випікайте суфле не більше 15 хвилин. Суфле має красиво підніматися над краєм посуду.

    Відразу після випікання вийміть формочки з духовки. Врахуйте, що суфле після випічки завжди буде спадати.
  8. Суфле можна подавати гарячим або охолодженим. Шоколадне суфле перед подачею слід присипати цукровою пудрою. Також можна додати збиті вершки, свіжі фрукти або кульку морозива: вершкове, ванільне або шоколадне. Смачного!
Час приготування: 15 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Шоколадне суфле - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 241 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 57)
Ключові слова: Тістечка / Солодка випічка / Десерти

Шоколадне суфле


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com