Бананові тістечка
Сьогодні будемо готувати смачні американські тістечка з бананом і шоколадною глазур'ю.
Інгредієнти:
родзинки - 1 ст.;
м'яке вершкове масло - 150 г;
цукор - 0,5 ст.;
яйця – 3 шт.;
пшеничне борошно - 150 г;
кукурудзяне борошно - 100 г;
розпушувач - 1 ч. л.;
суміш для випічки (до складу входить кориця, гвоздика, імбир, ваніль) - 0,5 ч. л.;
банан - 2 шт.
Глазур:
плитка чорного шоколаду – 1 шт.;
вершки (15%) - 120 мл.
1 стакан = 250 мл
Процес приготування бананових тістечок.
1 склянку ізюму заливаємо окропом і залишаємо в сторону.
150 г м'якого вершкового масла, півсклянки цукру збиваємо міксером 1 хвилину, а потім по черзі вбиваємо 3 яйця. Масу збиваємо міксером.
150 г пшеничного борошна і 100 г кукурудзяної просіюємо до решти інгредієнтів. Додаємо 1 чайну ложку розпушувача і улюблені спеції. Це може бути ваніль або кориця. У мене готова суміш для пряної випічки. Злегка перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися.
Беремо 2 банана. Чистимо, подрібнюємо в пюре. Додаємо до нашої маси і змішуємо до однорідності.
З родзинок зливаємо воду і додаємо його до тіста. Акуратно перемішуємо лопаткою.
Прямокутну форму застилаємо папером для випічки. Виливаємо тісто, розрівнюємо. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
В цей час приготуємо глазур. Беремо 1 плитку чорного шоколаду, ламаємо і відправляємо в мікрохвильовку приблизно на 1 хвилину. Шоколад повинен розтопиться. Стежте, щоб він не почав підгорати.
Тепер злегка підігріваємо 120 мл вершків жирністю 15%. Вливаємо до розтопленого шоколаду, перемішуємо.
Готовому пирогу даємо охолонути, а потім поливаємо його шоколадною глазур'ю.
Розрівнюємо і даємо глазурі застигнути. Після цього пиріг розрізаємо на прямокутні шматочки і насолоджуємося надзвичайним смаком.
Смачного!